ĐOKOVIĆEV POVRATAK U INDIJAN VELS POSLE 5 GODINA JE ISTORIJSKI: Trijumfom nad Vukićem je pomerio granice i krenuo u lov na Nadala
Foto: Charles Baus/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Uskoro pada novi rekord

ĐOKOVIĆEV POVRATAK U INDIJAN VELS POSLE 5 GODINA JE ISTORIJSKI: Trijumfom nad Vukićem je pomerio granice i krenuo u lov na Nadala

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Indijan Velsa posle pobede nad Aleksandrom Vukićem 2:1 (6:2, 5:7, 6:3).

Đoković se posle pet godina vratio u Indijan Vels, a ovaj trijumf ima predznak istorijski. Srpski as je, naime, upisao 400. trijumf na masters turnirima iz serije 1000.

Ispred Đokovića u ovom trenutku je samo još Rafael Nadal koji ima 406 pobeda, ali je sasvim jasno da će Đoković uskoro i u ovom statističkom parametru postati najbolji.

Srpski as će u narednoj rundi igrati protiv Italijana Luke Nardija. Nardi je kao "laki luzer" stigao u žreb, a u drugom kolu je savladao Kineza Žanga sa 6:3, 3:6, 6:3.

Po završetku meča Novak je izjavio.

- Vukić je igrao sjajno, zaslužuje veliki aplauz. Publika je cenila njegov tenis i kvalitet, igrao je neverovatne forhende, jako je dobro servirao i bilo je teško igrati. Pokušavao sam da pronađem šifru u trećem setu i kada sam napravio brejk u trećem setu shvatio sam da je kraj.

Na pitanje, šta za njega znači povratak posle pet godina na turnir u kalifornijskoj pustinji, Đoković je odgovorio.

- Bilo je lepo vratiti se posle pet godina. Ovaj turnir zovu "teniskim rajem" i ovde se zaista svi osećaju fenomenalno. Ovde sam pet dana i lepo je videti tu strast i poštovanje za tenis i tenisere koji imaju ljudi ovde. Drago mi je što sam se vratio ovde.

Kurir sport

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track