RUSKINJA PRIZNALA DA JE GEJ, A ZBOG STAVA O RATU JE NEPOŽELJNA U SVOJOJ ZEMLJI: Uvek ću verovati da postoji šansa za bolji život!
Foto: Instagram/kasatkina

NADA SE

RUSKINJA PRIZNALA DA JE GEJ, A ZBOG STAVA O RATU JE NEPOŽELJNA U SVOJOJ ZEMLJI: Uvek ću verovati da postoji šansa za bolji život!

Tenis -

Ruska teniserka, Darija Kasatkina, već duži vremenski period ne igra pod zastavom svoje zemlje, kao i ostale koleginice i kolege iz Rusije.

Zbog sukoba njihove države sa Ukrajinom, ruski sportisti, među njima teniseri i teniserke, nailazili su na brojne probleme. Prvo su na pojedinim turnirima naišli na potpunu zabranu učešća, a onda im je dozvoljeno da igraju ali bez zastave Rusije.

Kasatkina je trenutno 12. teniserka na svetu, a u osmini finala mastersa u Indijan Velsu igraće protiv Kineskinje Juan.

Upitana je da li veruje da će uskoro doći do promene aktuelne situacije.

- Moje srce kaže "da", ali moj mozak kaže "ne". Ali, uvek ću verovati da postoji šansa za bolji život. Uvek morate da imate nadu, čak i ako je šansa samo jedan odsto... Možda će se jednog dana promeniti.

Od početka rata u februaru 2022. godine, Kasatkina je više puta isticala da je veliki protivnik bilo kakvih sukoba.

Darija sa devojkom
Darija sa devojkomfoto: Instagram/kasatkina

Zbog svojih stavova o ratu, ali i priznanja da je gej, u svojoj državi nije poželjna.

- Neću biti sposobna da poštujem sebe kada pogledam u ogledalo i ako biti dobra osoba znači da moram da se odreknem svog doma, to je moj izbor - poručila je ona prošle godine.

Bonus video:

04:42

GENERAL STAO PRED MAPU PA NAJAVIO PRODOR RUSKIH SNAGA! Stupar o značaju zauzimanja Avdejevke: Rusija ušla u fazu gonjenja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track