HIT REAKCIJA SINERA NA PITANJE O ĐOKOVIĆU! Oborio Novakov rekord i ODUŠEVIO ODGOVOROM: Imao sam 10 godina... ne može da se poredi
Foto: EPA/JORGE ZAPATA

Dobro se snašao

HIT REAKCIJA SINERA NA PITANJE O ĐOKOVIĆU! Oborio Novakov rekord i ODUŠEVIO ODGOVOROM: Imao sam 10 godina... ne može da se poredi

Tenis -

Treći teniser sveta, Janik Siner, dobio je pitanje o rekordu Novaka Đokovića koji je oborio.

Italijan je trijumfom u četvrtfinalu mastersa u Indijan Velsu postao najmlađi teniser u istoriji koji je sezonu otvorio sa 16 pobeda.

Sa 22 godine i 211 dana je iza sebe ostavio Đokovića koji je 2011. godine do ovakvog poduhvata stigao sa 23 godine i 299 dana.

Novak je te sezone vezao 41 pobedu, a Siner je upitan da li je pratio Novakove istorijske mečeve.

- Ne, imao sam 10 godina - odgovorio je italijanski teniser uz osmeh i nastavio.

- Nisam baš pratio tenis, da budem iskren. Više sam skijao i igrao fudbal, pa nisam pratio tenis. Sada znam taj podatak, ali ne možete da poredite ovo sa najboljima, sa velikom trojkom ili četvorkom. Oni su svih tih godina bili drugačiji nivo. Ja, znate, pravim priču za sebe i to je to.

Teško je pomisliti da bi Siner mogao da dostigne Novakovih 41 trijumfa, ali činjenica je da je brutalno otvorio godinu.

Pobedio je na egzibiciji pred Australijan open Marka Polmansa i Kaspera Ruda, a to su mečevi koji se ne računaju u njegov niz. Briljirao je potom u Melburnu. Sve do polufinala Australijan opena nije izgubio set, a onda je pobedio Đokovića u četiri seta, pre nego što je u finalu napravio veliki preokret.

Danil Medvedev je imao dva seta prednosti, ali Italijan se na kraju radovao.

Osvojio je potom i turnir u Roterdamu, prepustivši petorici rivala samo jedan set, a do polufinala Indijan Velsa je stigao tako što je pobedio četiri meča rezultatom 2:0.

Za finale će se boriti protiv Karlosa Alkaraza.

Kurir sport

Bonus video:

03:09

EKSKLUZIVNO! Ubaldo Skanjagata o meču Đoković - Siner

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track