KAKAV MEČ - PRVI PORAZ SINERA U 2024. GODINI! Alkaraz posle čudesnog PREOKRETA srušio Italijana i izborio plasman u FINALE (VIDEO)
Foto: Antoine Couvercelle / Panoramic / Profimedia

INDIJAN VELS

KAKAV MEČ - PRVI PORAZ SINERA U 2024. GODINI! Alkaraz posle čudesnog PREOKRETA srušio Italijana i izborio plasman u FINALE (VIDEO)

Tenis -

Najbolji španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u finale Mastersa u Indijan Velsu, pošto je u polufinalu nakon sjajnog preokreta savladao mladog Italijana Janika Sinera rezultatom 1:6, 6:3, 6:2.

Španac je tako sačuvao drugo mesto na ATP listi, koje bi pripalo Sineru da je zabeležio trijumf na ovom meču.

Sjajnom Italijanu je ovo prvi poraz u 2024. godini. Prekinut je njegov sjajan niz od 16 vezanih trijumfa od starta nove sezone.

Nakon prvog seta, u kom je viđena apsolutna dominacija Italijana, ništa nije slutilo na preokret. Siner je za pola sata igre počistio Alkaraza sa terena i delovalo je da će se prošetati do finala.

Međutim, borbeni Španac se nije predavao. Potpuno je promenio taktiku u nastavku meča, značajno podigao nivo igre, sjajno servira i riternirao... U ranoj fazi drugog seta napravio je brejk i poveo sa 3:1. Do kraja seta Siner je u dva navrata imao priliku da oduzme servis Alkarazu i vrati se u set, ali Španac je uspeo da sačuva prednost i dođe do izjednačenja.

U odlučujućem setu na terenu je postojao samo jedan teniser - Karlos Alkaraz. Siner je bio očajan, srljao je iz greške u grešku, što je strpljivi Španac sjajno koristio. Vezao je dva brejka, stigao do velike prednosti i rutinski završio posao.

Alkaraz će u finalu igrati protiv Danila Medvedeva, nakon preokreta savladao odličnog Amerikanca Tomija Pola.

Kurir sport/J.M.

06:45

KARLOS ALKARAZ NA BORBI BIKOVA U ŠPANIJI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track