NIŠTA OD TITULE ZA ČUDO OD DETETA! Luna Vujović poražena u prvom seniorskom finalu u karijeri!
Foto: Vuk Brajović / Kurir sport

napravila veliki uspeh

NIŠTA OD TITULE ZA ČUDO OD DETETA! Luna Vujović poražena u prvom seniorskom finalu u karijeri!

Tenis -

Talentovana srpska teniserka Luna Vujović nije uspela da stigne do prve titule u seniorskoj karijeri pošto je u finalu fjučersa u Antaliji poražena od Bugarke Denislave Gluškove 6:4, 6:4.

Luna, koja ima samo 14 godina, imala je prednost i u jednom i u drugom setu (u prvom 4:2, u drugom 3:1), ali nije smogla snage da reši meč u svoju korist. I pored toga, ovo je veliki rezultat za Lunu s obzirom na to da joj je turnir u Antaliji bio prvi u profesionalnoj karijeri.

Lana Vujović je evropska prvakinja i šampionka Vimbldona u uzrastu do 14 godina, a posle osvojenog grend slema u Londonu u razgovoru za medije istakla je sledeće:

Luna Vujović
foto: Kurir sport / Vuk Brajović

"Još nisam baš svesna da sam osvojila ovaj turnir, i trebaće mi malo vremena da sve to shvatim. Jako sam srećna kako sam igrala, baš sam zadovoljna. Došla sam da igram najbolje što mogu i da vidim da li bih mogla da osvojim. To mi je bio cilj. Iskustvo je jedno više, igrati na travi, biti na ovim terenima. Sve je na kraju dobro ispalo", rekla je ona, pa dodala:

“Imala sam veoma kvalitetnu protivnicu u finalu, ali smatram da sam bolje odigrala ključne poene. Imala sam priliku da uživo posmatram i pratim najbolje igračice i igrače na svetu, na terenu ali i van njega. To mi daje veću motivaciju da igram bolje, da vidim da delim prostor sa najboljim teniserima.

Luna je znanje sticala i na Teniskoj akademiji Ivana Ljubičića na Malom Lošinju u Hrvatskoj.

"U Lošinju je jako lepo. Ispod terena je more i prelep je pogled. Jako su dobri uslovi za treniranje, mnogo mi znače saveti od Ivana i trenera Luke Cvjetkovića. Jako sam zadovoljna."

Kurir sport / V.B.

BONUS VIDEO:

04:03

Krejg O’Šenesi ekskluzivno za Kurir: Novak neće dati da se otpiše tako lako!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track