VELIKI ŠAMPION POTVRDIO: ZAVRŠAVAM KARIJERU! Naprasno propao kada je bio NA VRHUNCU, pobeđivao je Novaka, Rafu i Rodžera...
Foto: Thomas SAMSON / AFP / Profimedia

gotovo

VELIKI ŠAMPION POTVRDIO: ZAVRŠAVAM KARIJERU! Naprasno propao kada je bio NA VRHUNCU, pobeđivao je Novaka, Rafu i Rodžera...

Tenis -

Austrijski teniser, Dominik Tim, potvrdio je da će na kraju sezone završiti karijeru.

Tridesetogodišnji teniser nije uspeo da se izbori sa povredama koje su imale veliki uticaj na njegov strmoglavi pad, nakon što je 2020. godine osvojio US open i stigao do treće pozicije na ATP listi.

Očekivalo se da će on naslediti veliku trojku, ali nije uspeo da se vrati u sam vrh.

Austrijanac je svoju odluku objavio na društvenim mrežama

"Mogu da potvrdim da će ova sezona biti poslednja u mojoj karijeri. Ima razloga iza toga, pre svega moj zglob koji nije onakav kakav bi trebalo da bude i kakav sam želeo, drugi razlog je moj unutrašnji razlog. Mislio sam o ovome dugo, veoma pažljivo. Razmišljao sam o celom putu kao tenisera koje je bilo neverovatno. Bio sam uspešan i osvajao trofeje", rekao je Tim.

Pogodilo je mnoge ljubitelje tenisa činjenica da je Austrijanac igrao fantastično, a onda odjednom nestao. Tim se pored ozbiljnih problema sa povredama, borio i sa mentalnim zdravljem o čemu je više puta pričao.

Sa trećeg je pao do 352. mesta, a trenutno je 117. na svetu.

U karijeri je osvojio 17 titula, jednu grend slem, a igrao je finala Australijan opena i Rolan Garosa. Ostaće upamćen kao jedan od samo 11 tenisera koji je uspeo da pobedi sve članove "velike trojke", odnosno Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

Bonus video:

00:22

Trening Novak Đoković Košutnjak

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track