NOVAK ZAVRŠAVA KARIJERU POSLE OI? Teniski stručnjak UBEĐEN da će uskoro doći KRAJ: "Sve podseća na OVU godinu"
Foto: Antonietta Baldassarre/Insidefot / Shutterstock Editorial / Profimedia

prognozira

NOVAK ZAVRŠAVA KARIJERU POSLE OI? Teniski stručnjak UBEĐEN da će uskoro doći KRAJ: "Sve podseća na OVU godinu"

Tenis -

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković (37) penzionisaće se nakon Olimpijskih igara u Parizu, tvrdi nekadašnji trener Endija Mareja, bivši britanski teniser Mark Peči. Po njegovim rečima Đoković će se fokusirati na osvajanje zlatne medalje, a onda završiti karijeru.

Peči se oglasio na društvenoj mreži Tviter, gde je Novakovu situaciju uporedio sa legendarnim Pitom Samprasom. Amerikanac je svojevremeno doživeo pad u formu i na rang listi, a zatim pronašao novu motivaciju i pogurao sebe ka još jednom velikom uspehu u karijeri. Iako su ga svi otpisali, Sampras je osvojio US open 2022. godine i tako stigao do tada rekordnog 14. grend slem trofeja. U narednim mesecima nije igrao na turnirima, penzionisao se tek u avgustu 2003. godine, a u poslednjim godinama karijere osvojio je samo taj jedan, pomenuti veliki trofej.

Peči u toj situaciji prepoznaje i Novaka Đokovića, koji ove sezone nema nijedan trofej. Najbliži je bio na Australijan openu i u Monte Karlu gde je stizao do polufinala prestižnih turnira. "Ima li još neko utisak da će Novak napraviti sve da uzme zlato na Olimpijskim igrama i onda se oprostiti od tenisa? I dalje je među favoritima za titule na Rolan Garosu i Vimbldonu, ali takvi rezultati iziskuju ogromnu žrtvu. Sve podseća na 2002. godinu i Pita Samprasa", napisao je svojevremeno 80. teniser na ATP listi.

Teniski stručnjak Mark Peči poslednjih godina jedan je od najvećih Đokovićevih navijača i njegove rekorde u svetu tenisa često je isticao u prvi plan. "Dolazimo do tačke kada Novak čini normalnim sve što smo do samo pre jedne decenije smatrali realnošću za besmrtne. Hajde da učinimo da priznanje koje zaslužuje za svoju žrtvu koju je načinio na terenu i van njega, da bude tako dobar i dalje, bude prepoznato što je moguće šire. Jedan od najvećih u bilo kom sportu u bilo kom životu", pisao je Peči na društvenim mrežama pred finale Vimbldona 2023. godine.

Podsćeamo, Novak Đoković će igrati na Rolan Garosu, a zatim se sezona kratko seli na travu. Pretpostavlja se da će novak Đoković igrati Vimbldon, ali se zatim odmah vratiti na šljaku jer se u Parizu igraju Olimpijske igre. Teniski turnir na Olimpijskim igrama igra se od 27. jula do 4. avgusta, a Đoković ima želju da osvoji zlatnu medalju. To je jedan od retkih velikih trofeja koji mu fale u karijeri, pa bi stizanje do zlata bilo zaokruživanje čitave sportske priče koja na najvećim svetskim turnirima traje gotovo dve decenije.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

00:11

Novak izlazi iz Urgentnog centra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track