NADAL PRAVI CIRKUS NA ROLAN GAROSU! Organizatori žele jedno, Rafa ih TERA da urade drugo! Zbog Španca se SVE MENJA?
Foto: Alfredo Falcone/LaPresse/Shutter / Shutterstock Editorial / Profimedia

haos

NADAL PRAVI CIRKUS NA ROLAN GAROSU! Organizatori žele jedno, Rafa ih TERA da urade drugo! Zbog Španca se SVE MENJA?

Tenis -

Rafael Nadal će odigrati svoj poslednji Rolan Garos ove godine po svemu sudeći, a to kakav tretman ima u Parizu govori činjenica da su organizatori spremni da na njegov mig menjaju satnicu mečeva! Sada je otkriveno da će duel sa Aleksandrom Zverevom biti pomeren!

Iskusni 37-godišnji Španac jedva da je igrao tenis u poslednjih godinu i po dana i stigao je na turnir kao 276. na ATP listi pa je tako imao paklen žreb i u prvom kolu turnira mu je pao Aleks Zverev. Prvobitno je planirano da oni igraju u noćnom terminu u ponedeljak, ali to prema saznanjima "L'Ekipa" neće biti slučaj.

Kako se navodi u tekstu francuskog medija 14 puta osvajač ovog turnira je tražio da ga pomere jer on voli da igra u Parizu po danu, a organizatori, iako bi im se zbog TV prava i gledanosti više isplatilo da ga stave na teren kasnije su pristali da mu izađu u susret i da mu dozvole da nastupi po danu.

Rafael Nadal
foto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

"Nisam ljubitelj noćnih termina na šljaci, vrlo sam jasan povodom toga. Ne volim da igram na šljaci kada je mrak jer je tada veća vlažnost, loptica je sporija i može biti teško za igranje pogotovo ako je hladno. Mislim da postoji velika razlika kada se na šljaci tenis igra danju i noću", rekao je Rafael Nadal jednom prilikom, tako da on ne krije svoje preferencije. Ni od navijača, a očigledno ni od organizatora.

Rolan Garos počinje od nedelje, a prvog dana takmičenja gledaćemo Lasla Đerea protiv Danijela Altmajera, Olgu Danilović protiv Martine Trevisan, kao i Aleksandru Krunić u duelu sa Kejti Volnets. Na turniru nastupaju još Novak Đoković, Hamad Međedović i Dušan Lajović od srpskih predstavnika. Novak je naravno prva tema jer brani titulu i ne samo to već će probati da ostane na prvom mestu ATP liste i nakon ovog turnira što će biti jako teško da se desi jer ne može da upiše nove bodove nego samo brani 2.000 poena osvojenih prošle godine.

A najbolji teniser ikada je na svom prvom treningu održanom u Parizu, na kome je naravno bio i reporter MONDA, odmah naleteo na najvećeg rivala! Pozdravio se vrlo srdačno sa Rafaelom Nadalom, a onda prvo imao trening meč sa Hamadom Međedovićem, da bi potom otišao i malo se zabavio boćanjem!

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

00:11

Novak izlazi iz Urgentnog centra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track