Ana u drugom kolu Linca
Foto: Reuters

Ređa uspehe u Lincu

Ana u drugom kolu Linca

Tenis -
Ivanovićeva je na turniru u istoimenom gradu zabeležila 11. pobedu u nizu na dosadašnja tri učešća, a u prvom kolu je savladala Moniku Nikolesku 7:5, 6:3

Ani Ivanović definitivno prija Linc, jer je na turniru u istoimenom gradu zabeležila 11. pobedu u nizu na dosadašnja tri učešća, a u prvom kolu je savladala Moniku Nikolesku rezultatom 2:0 (7:5, 6:3) posle jednog sata i 16 minuta igre.

Ivanovićeva je turnir u Lincu osvojila u dva navrata 2008. i 2010. godine, pa bi sudeći po startu ovaj trujumf mogao da bude nagoveštaj bolje forme, posebno pred finale Fed kupa u novembru. U drugom kolu Ana će igrati protiv nemačke teniserke Andree Petković.

Srpska teniserka je moralo dobro da se pomuči kako bi dobila prvi deo igre. I jedna i druga teniserka su bile sigurne na svoj servis do sedmog gema, a prva je poklekla Ana, pa je Nikulesku povela sa 4:3. Međutim, Ivanovićeva je već u narednom gemu agresivnom igrom uzvratila istom merom. Potom je prva stigla do dve set lopte, prvu nije iskoristila, ali je nakon toga odigrala dobar poen za vođstvo od 1:0 u setovima.

U drugom delu igre Ivanovićeva nije imala preterano težak posao.Već na startu u drugom gemu oduzela protivnici gem i povela 2:0. Nakon toga ne usledila serija brejkova. Prvo je Ana ponovo izgubila svoj servis, ali nije dozvolila protivnici da napravi osetniju prednost, uzela je Nikulesku servis gem, potom povela sa 4:1 i do kraja meča rutinskom igrom sačuvala prednost za novi trijumf i plasman u drugo kolo turnira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track