Nole povraćao na treningu, ali sigurno igra u Parizu

Nole povraćao na treningu, ali sigurno igra u Parizu

Tenis -
Najbolji srpski teniser ne odustaje od Mastersa u glavnom gradu Francuske

PARIZ - Novak Đoković će sigurno učestvovati na Mastersu u Parizu.

Pojedini svetski i domaći mediji ranije danas objavili su informaciju da je drugi reket sveta odustao od turnira u glavnom gradu Francuske.

Đoković se nije dobro osećao tokom prepodnevnog treninga, povraćao je, ali to ga neće sprečiti da u sredu odigra prvi meč u Parizu. Najbolji srpski teniser Novak Đoković poručio je uoči starta na Mastersu u Parizu da će pokušati da ovu sezonu završi u velikom stilu.

"Čini mi veliko zadovoljstvo što ću uskoro ponovo zauzeti broj jedan u svetu. Ta činjenica pokazuje koliko je ova sezona ipak, bila uspešna za mene. Uostalom, ostalo je do kraja sezone još dva velika turnira i pokušaću da završim godinu na najbolji mogući način", rekao je Đoković na konferenciji za novinare.

Drugi reket sveta je istakao da je sam nastup u Bersiju i direktni plasman u finale Mastersa u Londonu ogroman izazov.

"Ne bih bio pošten ni prema sebi, ni prema organizatorima da čuvam energiju za sledeće takmičenja. Pokušaću, kao i uvek, da u svakom meču dam svoj maksimum. Takav mi je mentalitet", poručio je Đoković.

Petostruki osvajač Gren slem turnira, koji je u 2011. odigrao jednu od najboljih sezona u istoriji tenisa, istakao je da mu je prioritet ove godine bilo stvaranje najboljeg mogućeg programa.

"Bilo je malo teže ostvariti sve ciljeve, zbog Olimpijskih igara, ali se na kraju sve završilo dobro. Bio sam fokusiran na velika takmičenja i smatram da sam konstantno dobro igrao, ali nisam želeo da izlažem organizam velikim naporima", ocenio je Đoković svoj učinak ove sezone.

Đoković sa oduševljenjem priča o Parizu, u kojem je 2009. osvojio titulu, pobedivši u finalu domaćeg tenisera Gaela Monfisa.

"Obožavam Pariz. To je jedan od najlepših gradova na svetu, sa prebogatom istorijom. Ovde toliko toga ima da se vidi i doživi", rekao je najbolji sportista sveta u 2011.

Najbolji srpski teniser će u meču drugog kola igrati sa Semom Kverijem, kojem je Fernando Verdasko pri rezultatu 6:1, 1:1 za Kverija predao meč.

Na teren u sredu će i drugi srpski predstavnik, Janko Tipsarević, koji dočekuje boljeg iz meča Aleksandar Dolgopolov - Igor Sijsling.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track