Đoković poražen od Kverija u Parizu

Pariz

Đoković poražen od Kverija u Parizu

Tenis -
Trenutno drugi teniser sveta poražen u drugom kolu Mastersa u Parizu

PARIZ - Najbolji srpski teniser Novak Đoković izgubio je u drugom kolu Mastersa u Parizu od Amerikanca Sema Kverija rezultatom 2:1 (0:6, 7:6, 6:4).

Novak je odigrao fantastičan prvi set u kome mu je trebalo samo 20 minuta da dođe do ubedljivih 6:0. Tri brejka i ubedljiva igra bili su dovoljni da svi pomisle kako će ostatak meča biti potpuna rutina za srpskog tenisera.Tako je i delovalo na startu drugog seta kada je Novak uz novi brejk poveo sa 2:0 - ali je tada "mračna strana" prestala da deluje. Kveri je počeo da se vraća u meč, vratio je brejk, a zatim drugi set uveo u taj-brejk gde je takođe bio ubedljivo bolji.

Novakova igra tada se već raspala i Amerikanac je igrao sve bolje, koristeći svoj ubitačan servis, ali i mnogobrojne greške koje je Đoković pravio. Kveri je poveo sa 3:5 i Novak je već tada morao da servira za ostanak u meču, uspeo je da dobije svoj servis i smanji na 4:5 ali je to bilo sve što je uspeo da uradi, pošto je Amerikanac na svoj servis iskoristio drugu meč loptu.

Srpski teniser posle meča objasnio je šta je uzrok pada u igri posle sjajnog prvog seta.

"Tokom drugog seta osetio sam umor, mučio sam se u svakom gemu. Šteta, ali postoji i dobra strana. Imaću malo više vremena da se odmorim, jer mi je u poslednje vreme zaista bilo veoma teško. Neke stvari su se dogodile i mnogo toga mi je prolazilo kroz glavu", rekao je Novak Đoković posle meča.

Srpski teniser je svestan da mu predstoji borba za još jedan trofej u godini.

"Moram da se usmerim na naredni meč, odnosno na završni turnir u Londonu. Imao sam dosta problema, a kada igrate protiv nekog ko tako sjajno servira tu nema šta da se uradi", objasnio je Đoković.

Kveri kaže da je malo nedostajalo da napusti teren posle prvog dela igre, jer se osećao poniženim.

"Početak meča je bio ponižavajući. Međutim, kasnije sam fenomenalno servirao, pa sam dobio na samopouzdanju. Neverovatno sam servirao posebno na bitnim poenima. Video sam i da se Đoković muči, jer je promašivao udarce, koje obično ne bi promašio", rekao je Kveri nakon senzacionalne pobede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track