ZBRISAO FERERA: Novak ekspresno do finala

Sjajan start sezone

ZBRISAO FERERA: Novak ekspresno do finala

Tenis -
Teniski vladar planete fenomenalnom igrom izborio je plasman u finale "Mubadala šampionata"

ABU DABI - Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, ubedljivo je savladao Španca Davida Ferera rezultatom 2:0 (6:0, 6:3) u prvom polufinalnom meču "Mubadala šampionata" u Abu Dabiju.

Novak je do prvog finala u novoj sezoni stigao za sat i deset minuta igre, osvojivši prvi set bez izgubljenog gema za samo 26 minuta!

Đoković će u finalu igrati sa pobednikom drugog polufinalnog meča u kom se sastaju srpski teniser Janko Tipsarević i Španac Nikolas Almagro, ovaj duel je na programu od 14 časova.

Novak je sjajno otvorio svoj prvi meč u novoj sezoni. Ekspresno je osvojio svoj uvodni servis gem i bez izgubljenog poena došao do prednosti (1:0).

Nakon dva odigrana poena u drugom gemu, činilo se da ćemo videti još jedan brz gem. Španac je prilično lako došao do 30:0, međutim, nakon toga su usledile bravure Đokovića. Novak osvaja tri poena u nizu i dolazi do prve brejk lopte na meču. Ferer uspeva da se izvuče iz neprijatne situacije, ali samo za kratko! Usledila je nova brejk šansa, a zatim i fenomenalan forhend najboljeg tenisera sveta za 2:0 u prvom setu.

Srbin je nastavio da "melje" protivnika! U trećem gemu prvog seta odigrao je nekoliko odličnih poena i nakon samo 10 minuta igre od starta meča, došao do velikih 3:0.

Najbolji teniser na planeti nastavio je da maestralnom igrom sa osnovne linije "šeta" protivnika po terenu. Lako dolazi do dve vezane prilike za brejk, pravi novi viner i povećava prednost na 4:0. U narednom gemu usledila je brza potvrda brejka za nedostižnu prednost u prvom setu (5:0).

U fenomenalnom šestom gemu Ferer je imao 40:0 i činilo se da će konačno osvojiti prvi gem u sezoni, međutim, Novak poput mašine, kao da se igra finale gren slema, nastavlja da "gine" za svaki poen. Nakon velike borbe i prelepih poena dolazi do izjednačenja. Bio je to najduži gem i definitivno najlepši gem od starta meča. Nakon nekoliko maestralnih poena Novak dolazi do novog brejka i neverovatnih 6:0 u prvom setu.

Đoković je i na startu drugog seta nastavio sa besprekornom igrom. Samouvereno, ne dozvolivši protivniku da ugrozi njegov servis osvojio je prvi gem u setu i sedmi u nizu na ovom meču 1:0.

Nakon 37 minuta igre, španski teniser David Ferer konačno uspeva da osvoji prvi gem u ovom polufinalnom meču. Očigledno je promena loptica prijala Špancu, koji je zahvaljujući dobrim servisima stigao do 40:15, a zatim i izjednačenja u drugom setu 1:1.

U trećem gemu viđeno je nešto što je malo ko očekivao - Ferer je napravio brejk bez izgubljenog poena! U potpunosti je stao servis srpskog tenisera, pa Španac praktično bez veće borbe dolazi do prvog brejka u meču (2:1).

Novak je odmah u narednom gemu ispravio propust iz prethodnog. Napao je servis Španca i stigao do 0:30, Ferer je uspeo da osvoji tri poena u nizu i izgledalo je da će ipak potvrditi brejk, međutim, Srbin se nije predavao, uspeva da se vrati u gem i izjednači rezultat na 2:2.

Dva fenomenalna gema odigrao je teniski vladar planete. Najpre je na impresivan način osvojio svoj servis gem, a zatim u jednom izuzetno atraktivnom gemu uspeo ponovo da oduzme servis isfrustiranom Špancu (4:2).

Novak je odmah potvrdio brejk i došao na korak od pobede. Ferer je uspeo da produži meč, ali samo za kratko, pošto je srpski teniser u gemu u kom je servirao, na briljantan način bez izgubljenog poena stigao do prvog trijumfa u sezoni (6:3)!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track