UZDAMO SE U ANU: Novak izgubio od Tomića

Prvi poraz u sezoni

UZDAMO SE U ANU: Novak izgubio od Tomića

Tenis -
Srpski teniser nije uspeo da savlada izuzetno raspoloženog Australijanca, pa Ana mora da pobedi Ešli Barti kako bi Srbija imala šansu da u miksu izbori plasman u finale

PERT - Najbolji teniser sveta Novak Đoković poražen je od Brenarda Tomića rezultatom 2:0 (6:4,6:4) u drugom meču Hopman kupa u Pertu.

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović moraće da opravda ulogu favorita i savlada mladu Ešli Barti, kako bi naš tim imao šansu da nakon miks dubla obezbedi plasman u finale Hopman kupa.

Kontroverzni Australijanac odigrao je fenomenalan meč, jedan od najboljih u karijeri, dok srpski teniser nije bio na svom prepoznatljivom nivou.

Na startu meča odigran je jedan maratonski gem na servis Novaka Đokovića. U desetominutnoj borbi, najbolji teniser planete je uspeo da spasi čak pet brejk, a zatim i da osvoji prvi gem na meču.

Nakon prvog gema u kom je viđena velika borba za svaki poen, usledio je jedan ekspresan gem. Tomić je bez izgubljenog poena uspeo da izjednači rezultat u prvom setu 1:1.

Sve do devetog gema teniseri su čuvali svoj servis, a onda je kontroverzni Australijanac napao servise Đokovića, došao do dve vezane brejk lopte. Iskoristio je nerezonski izlazak na mrežu srpskog tenisera i forhend vinerom prvi stigao do brejka (5:4).

U narednom gemu Tomić je servirao za osvajanje prvog seta. Nakon 30:30 Australijanac je odigrao dva odlična poena i zasluženo stigao do prednosti 1:0 u setovima.

Na startu drugog seta Novak je ponovo ima problema prilikom svog servis gem. Tomić je napadao, odigrao dva odlična poena, ali Đoković ipak ne dopušta Australijancu da dođe do brejk lopte 1:0. Tomić je bez većih problema u narednom gemu stigao do izjednačenja (1:1). Najjače oružije Srbina, njegov ritern, slabo je funkcionisao i to je glavni razlog zbog čega Novak nikako nije mogao da ugrozi servis 20-godišnjeg Bernarda.

U devetom gemu viđen je isti scenario kao u prvom setu. Tomić je ponovo napao servis Novaka, došao do čak tri vezane brejk lopte. Novak je uspeo da se izvuče iz veoma neugodne situacije, ali samo za trenutak. Tomić se nije predavao, nastavio je sa agresivnom igrom i napravio drugi brejk na meču. U narednom gemu nije podlegao pritisku i potpuno zasluženo doneo je prednost Australiji (1:0).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track