ANA IZJEDNAČILA: Srpska teniserka zbrisala Barti

Odluka u miks dublu

ANA IZJEDNAČILA: Srpska teniserka zbrisala Barti

Tenis -
Najbolja srpska teniserka sjajnom igrom obezbedila je našem timu izjednačenje i mogućnost da u miks dublu obezbedimo plasman u finale Hopman kupa

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović ubedljivo je savladala Australijanku Ešli Barti, u drugom kolu Hofman kupa i tako izjednačila rezultat na 1:1.

Odluka o tome ko će biti finalista pašće u miks dublu.

Ivanovićeva je opravdala ulogu favorita i plilično lako za samo 58 minuta igre pobedla šesnaestogodišnju Ešli Barti i tako obezbedila Srbiji šansu da nakon miks dubla obezbedi plasman u finale.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ranije danas poražen je od Bernarda Tomića rezultatom 2:0 u setovima.

Ana je na sjajan način otvorila prvi set na meču. Lako je osvajala poene prilikom svog servisa. Australijanka je takođe u uvodnim gemovima čuvala svoj servis, međutim, u šestom gemu srpska teniserka sjajnim riternom dolazi do brejk lopti. U maratonskom gemu Barti je uspela da spasi čak četiri brejk lopte, zahvaljujući pre svega odličnom servisu, ali petu nije mogla, pa je Ivanovićeva došla do bitnog brejka (4:2).

Srpska teniserka je rutinski potvrdila brejk, a zatim iskoristila gubitak samopouzdanja kod protivnice i novim brejkom uspela da ubedljivo osvoji prvi set na meču (6:2).

U drugom setu Ana je nastavila da "melje" svoju protivnicu. Osvojila je tri uvodna gema i došla do bitne prednosti u drugom setu 3:0.

U šestom gemu Ana maestralnom igrom dolazi do novog brejka i ubedljive prednosti 5:1. Mlada Australijanka je samo za kratko produžila ovaj meč, osvojivši dva gema u nizu (5:3).

Ivanovićeva ekspresno osvaja naredni gem, bez izgubljenog poena i tako donosi izjednačenje Srbiji (1:1).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track