ODLUČUJE MIKS: Ana poražena od Gariges
Foto: REUTERS

Finale Hopman kupa

ODLUČUJE MIKS: Ana poražena od Gariges

Tenis -
Srpska teniserka poražena od Špankinje i rezultat u finalu izjednačen na 1:1

PERT - Posle dva meča finala Hopman kupa rezultat je 1:1.

Novak Đoković je ranije savladao Verdaska sa 2:0, a Špancima je izjednačenje donela Anabel Medina Gariges, koja je savladala Anu Ivanović sa 2:1, po setovima 6:4, 6:7 (3), 6:2.

TOK MEČA

1. SET

Prvi servis u meču Ana Ivanović je iskoristila i povela sa 1:0.Brejk Ane Ivanović već na startu prvog seta! Iskoristila je srpska teniserka drugu brejk loptu i oduzela servis Špankinji za 2:0.Šteta, gem koji je trajao skoro 10 minuta pripao je Garigesovoj, čime je Špankinja vratila brejk.Gariges stiže do izjednačenja 2:2. Dugo traju gemovi, prva četiri gema igraju se čak 27 minuta. Da podsetimo, Ivanović je protiv Melikove iz Nemačke meč završila za 36 minuta.I treći gem na servis Ane otišao je u razliku. Posle dosta muka i jedne spasene brejk lopte, srpska teniserka vodi sa 3:2.Dobrim servisom Špankinja stiže do izjednačenja 3:3.Konačno gem koji Ana na svoj servis osvaja bez puno muka. Srpska teniserska vodi sa 4:3.Gariges uz jedan izgubljeni poen osvaja svoj servis za novo izjednačenje - 4:4.Gariges pravi brejk u najgorem trenutku po Anu. Vodi sa 5:4 i servira za prvi set.Španija vodi u drugom meču finala Hopman kupa sa 1:0. Gariges je bez izgubljenog poena odservirala i sa 6:4 dobila prvi set. Ana je dobro počela, povela sa 2:0, ali je Špankinja preokrenula ovaj set.

2. SET

Dobar početak drugog seta za Ivanovićevu. Ana je izgubila dva poena, ali je serijom dobrih udaraca osvojila prvi gem i povela sa 1:0.Brejk Ane! Istovetan početak kao i u prvom setu, nadamo se da nastavak neće biti isti. Ana vodi sa 2:0, ali je i zatražila lekarsku pomoć.Treći uzastopni gem za Anu, vodi sa 3:0. Podigla je nivo igre srpska teniserka, ali već drugi put se žali na neku sitnu povredu.Špankinja prekida nalet Ivanovićeve, osvaja svoj servis za 3:1.Ana je uhvatila ritam na svoj servis, bez većih problema osvaja još jedan gem - 4:1.Dobila je Ivanovićeva prva dva poena na servis Gariges, ali je potom izgubila naredna četiri - 4:2 u drugom setu.Gariges je opasno pripretila Ani, povela sa 30:15, da bi Ana osvojila naredna dva poena i došla nadomak gem lopte. Međutim, tu nije bio kraj, posle dvostruke servis greške usledio je as servis i potom odličan napad za 5:2.Bez izgubljenog poena Špankinja smanjuje rezultat na 5:3. Ana servira za set.Neverovatno loš gem za Anu, na svoj servis napravila je četiri greške i izgubila brejk prednosti. Gariges servira za izjednačenje u drugom setu.Posle 53 minuta Gariges stiže do izjednačenja 5:5. Vezala je tri gema za redom Špankinja i sada ovaj set praktično kreće od nule.Ekspresno je Ana dobila ovaj gem i povela sa 6:5.Bez izgubljenog poena Gariges stiže do 6:6 i uvodi drugi set u taj-brek.Od početka taj-breka Ana je diktirala tempo, stigla do tri vezane set lopte i iskoristila prvu za izjednačenje u setovima 1:1. Srbija je na jedan set od osvajanja titule u Hopman kupu.

3. SET

Gariges osvaja prvi gem u trećem setu i to na svoj servis.Duplom servis greškom Ana Ivanović je prepustila svoj prvi servis Špankinji. I treći set je počeo vođstvom jedne od igračica sa 2:0, prvi put je to uradila Gariges.Bez izgubljenog poena Gariges stiže do 3:0 u odlučujućem setu.Prvi as u ovom setu, ukupno deveti, doneo je Ani prvi gem u trećem setu. 1:3.Propustila je Ana brejk loptu i izgubila gem - 1:4.Prilično lak gem za Anu na njen servis, smanjuje srpska teniserka na 2:4.Ponovo je Ivanović propustila šansu za uradi nešto više na servis Gariges. Špankinja stiže na korak od pobede u ovom meču, a samim tim i izjednačenja u finalu na 1:1.Kraj, loš servis doneo je novi brejk Špankinji koja je izjednačila rezultat u finalu na 1:1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track