Hoće Noletovim i Tipsinim stopama

Godina izazova i dokazivanja

Hoće Noletovim i Tipsinim stopama

Tenis -
U debitantskoj seniorskoj sezoni, teniser Peđa Krstin (18) iz Mokrina, očekuje proboj među 400 najboljih igrača na ATP listi

Teniska nada iz Banata!

Novogodišnje i Božićne praznike Peđa Krstin (18) iz Mokrina dočekao je daleko od kuće, u Velikoj Britaniji.

Nastupima na fjučers turnirima u Glazgovu, Prestonu i Šefildu, mladi teniser otpočeo je debitansku sezonu u seniorskoj sezoni od koje puno očekuje. Peđa nema dilemu da je pred njim godina izazova i dokazivanja.

"Priželjkujem da dođem do 400. mesta na ATP listi. Divim se igri Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Naravno, kao i mnogim drugim mladim teniserima, moji uzori su Novak Đoković i Janko Tipsarević. Tipsa mi svojim savetima najviše pomaže. U stalnom smo kontaktu. Više puta mi je rekao da sam skovan od materijala za velika dela, i da je sad sve na meni. Čuti tako nešto od osmog igrača na svetu zaista motiviše", kaže za Kurir Peđa i ističe da očekuje da srpske teniserske i teniseri pokore Melburn u ovogodišnjem izdanju Otvorenog prvenstva Australije.

"Noletov i Tipsin uspeh silno me motivišu da postanem vrhunski igrač. Kad je najteže, setim se da mi je Nikola Pilić prilikom boravka u njegovoj čuvenoj teniskoj akademiji rekao da je u meni prepoznao veliku nadu. Zauzeti na listi najboljih svetskih juniora 22. mesto i biti kapiten reprezentacije Srbije nije mala stvar, ali me tek sad očekuju pravi izazovi", zaključuje Peđa.

Njegov trener Nemanja Lalić kaže da je Krstin gladan uspeha.

"Peđa je izabrao najteži mogući put da postane vrhunski teniser jer potiče iz male sredine. Ako bez dobrih uslova za rad napravi rezultat, potvrdiće se da je za tako nešto u stanju samo sportista koji ima neverovatnu „glad“ za uspehom. On instiktivno igra tenis. Rođen je sa bekhendom. Treba da poradi na forhendu, ali i na mentalnom planu", kaže njegov trener Nemanja Lalić.

Nemanja Lalić i Peđa Krstin
Nemanja Lalić i Peđa Krstin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track