SERBIAN OPEN U MELBURNU: Svi Srbi u sredu na terenu
Foto: REUTERS

Teniski dan

SERBIAN OPEN U MELBURNU: Svi Srbi u sredu na terenu

Tenis -
Osmoro srpskih tenisera nastupiće u sredu na Australijan openu

MELBURN - Ljubitelji tenisa u sredu će imati puno razloga za zadovoljstvo. Gotovo neverovatno zvuči podatak da će svih osam predstavnika Srbije izaći na teren, što u singlu, što u dublu.

Najbolji svetski teniser Novak Đoković će na teren u pristojno vreme. Đoković zatvara program na Rod Lejver areni, što znači da će igrati sigurno posle 10.30, a verovatno oko 11 časova. Njegov rival je Rajan Harison iz SAD.

Janko Tipsarević će ranije na teren. Njegov meč je četvrti po redu na terenu "broj dva", odmah po završetku meča Jelene Janković. Predviđeno vreme za meč Tipsarevića je oko 6.30 ujutru, a rival će mu biti Slovak Lukaš Lacko.

To znači da će Jelena Janković na teren oko pet ujutru po našem vremenu. Njena rivalka biće Marija Žoao Keler iz Portugalije.

U isto vreme bi trebala da zaigra i Vesna Dolonc. Naturalizovana Srpkinja će imati daleko teži posao, pošto će sa druge strane mreže stajati 11. nosilac, Francuskinja Marion Bartoli.

Ana Ivanović svoj meč igra na Margaret Kort areni i on je četvrti na programu, što znači da bi prva teniserka Srbije mogla da počne najranije u 6.30. Protivnica Ane Ivanović je predstavnica Kineskog Tajpeha Jang-Jan Čen.Osim singlova, na programu su i dubl takmičenja.

Prva će na teren Bojana Jovanovski, koja je danas u singlu izborila plasman u drugo kolo. Jovanovski će u paru sa Mađaricom Cink igrati protiv para Halep/Rus oko jedan sat posle ponoći.

Nenad Zimonjić će u paru sa Linštedom oko 2.30 imati težak posao protiv para Lodra/Mau.

Konačno, na teren će i Viktor Troicki. On i njegov partner Rosol oko šest sati izjutra nastupiće protiv dubla Ćipola/Sepi.Singl:Vesna Dolonc – Marion Bartoli (posle 4.30)Jelena Janković – Marija Žoao Keler (posle 4.30)Ana Ivanović – Jang-Jan Čen (posle 6.30)Janko Tipsarević – Lukaš Lacko (posle 6.30)Novak Đoković – Rajana Herison (posle 10.30)Dubl:Jovanovski/Cink – Halep/Rus (1.00)Zimonjić/Linšted – Lodra/Mau (posle 2.30)Troicki/Rosol – Ćipola/Sepi (posle 6.00)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track