NOLE PREGAZIO AMERIKANCA: Đoković u trećem kolu Melburna
Foto: REUTERS

Ekspres

NOLE PREGAZIO AMERIKANCA: Đoković u trećem kolu Melburna

Tenis -
Prvi reket sveta bez većih problema obezbedio plasman u treće kolo Australijan opena
1 / 4 Foto: REUTERS

MELBURN - Najbolji srpski teniser Novak Đoković imao je lakši trening protiv Amerikanca Rajana Herisona u meču 2. kola Australijan opena. Đoković je slavio rezultatom 3:0 (6:1, 6:2, 6:3).

Đoković će u nastavku turnira igrati protiv Čeha Radeka Stepaneka koji je bio bolji od Španca Felisijana Lopeza sa 6:2, 6:2, 6:4.

Đoković vodi protiv Stepaneka sa 7:1 u međusobnim duelima.

http://www.youtube.com/watch?v=ga6-zB-l2Kg

TOK MEČA

Najbolji teniser sveta furiozno je započeo meč protiv Amerikanca Rajana Herisona i poveo sa 3:0. Amerikanac je osvojio prvi gem na svoj servis, ali je Novak brzo osvojio i četvrti gem u prvom setu. Drugim brejkom Đoković je poveo sa 5:1. Svojim servisom Novak osvaja prvi set sa 6:1. Set je trajao svega 20 minuta.

Poput prvog, Novak i u drugom osvaja prvi servis rivala, a novim brejkom stiže do ubedljivih 4:1. Herison je uspeo da osvoji još jedan gem, ali to je bilo sve - Novak osvaja drugi set rezultatom 6:2 i vodi u meču sa 2:0.

I treći set nije izuzetak, Đoković već na startu pravi brejk i drži prednost. Đoković je iskoristio drugu meč loptu i forhendom završio meč. Meč je trajao 91 minut.

Naredni rival Novaka Đokovića je Radek Štepanek.

NOVAK: Osvajanjem prvog seta stekao sam bitnu psihološku prednost

Najbolji teniser sveta, vidno zadovoljan prikazanom igrom, prokomentarisao je svoj nastup u drugom kolu Ozi opena.

"Pokušao sam da se fokusiram na meč od starta. Odmah sam napravio važne brejkove i osvojio prvi set. To mi je dalo psihološku prednost u odnosu na protivnika.""On nije uspeo da pokaže sve što zna, što je velika šteta za njega, ali siguran sam da mu predstoji lepa budućnost."Na pitanje da li se seća svog prvog nastupa na Australian openu, Novak je odgovorio:"Da to je bilo 2005 ili 2006. godine, ali voleo bih da se ne sećam," rekao je kroz smeh Novak i dodao:"Protivnik mi je bio Safin, znam da je on kasnije osvojio turnir, bar sam izgubio od šampiona", našalio se Novak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja