VELIKA DRAMA: Bojana poražena nakon tri sata borbe!

Tuga u Čairu

VELIKA DRAMA: Bojana poražena nakon tri sata borbe!

Tenis -
Slovakinje nakon trijumfa Čepelove vode sa 2:1 i nalaze se na korak od plasmana u narednu fazu Fed kupa
1 / 5

NIŠ - Srpska teniserka Bojana Jovanovski poražena je nakon velike drame od Slovakinje Jane Čepelove rezultatom 2:1 u setovima (5:7,7:5,11:9).

Meč je trajao čak tri sata i 18 minuta.

"Povreda mi je smetala, nisam mogla da serviram ni 50 odsto. Mislim da je to glavni razlog što sam izgubila. Nisam mogla da držim svoj servis. Oni su to znali i prilagodili su igru", rekla je Jovanovski posle meča.

Ona je dodala da joj je žao što nije uspela da donese poen Srbiji.

"Mislila sam da ću da izvučem meč, ali ona se branila kao nikada u životu. Naterala me je da igram što duže. Mislila sam da što pre završim, jer neću moći da izdržim zbog povrede leđa. Jako je teško igrati kada nisi spreman", rekla je Jovanovski.

Prema njenim rečima, otkazala je naredna dva turnira u Dohi i Dubaiju.

"Treba mi bar 10 dana mirovanja. Ovo nije laka povreda, vučem je već tri nedelje i sve je gore i gore. Htela sam da u Fed kupu dam sve od sebe i da se ne fokusiram na sledeće turnire. Ovo mi je bilo mnogo preče", rekla je Jovanovski.

Slovačka sada vodi sa 2:1 i nalazi se na korak od plasmana u narednu fazu Fed kupa. U narednom meču sataju se Vesna Dolonc i Danijela Hantuhova. Vesna će učiniti sve da izjednači rezultat i ostavi Srbiju u igri.

Tekstualni prenos

Bojana je dobro otvorila prvi set, napravila je brejk i povela sa 3:1. Međutim, Slovakinja je uhvatila ritam i sa tri gema u nizu došla do prednosti 4:3. Nošena sjajnom podrškom sa tribina Bojana uspeva da se vrati u meč, osvaja dva gema u nizu i unosi veliku neizvesnost u ishod seta. U 12. gemu srpska teniserka ponovo pravi brejk i osvaja prvi set (7:5).Slovakinja je u drugom setu brzo došla do prednosti 2:0. Usledio je ekspresan odgovor Bojane Jovanovski dolazi do novog izjednačenja. Do kraja seta vodila se velika borba. Srpska teniserka je imala prednost 5:4, međutim, nije uspela da završi meč. Čepalova je uhvatila ritam i neverovatnim preokretom stigla do izjednačenja u setovima.Velika drama viđena je u trećem setu. Nizali su se brejkovi na obe strane. Na 5:5 Slovakinja pravi brejk i dolazi u situaciju da servira za pobedu. Međutim, nije se predala srpska teniserka. Uspeva da napravi brejk i produži ovaj triler.

Pri rezultatu 9:9 Čepelova koristi greške Bojane Jovanovski i dolazi do važnog brejka. U narednom gemu Slovakinja lako dolazi do dve vezane meč lopte, ali borbena Bojana uspeva da se odbrani. Međutim, Slovakinja osvaja naredni poen i nakon tri sata i 18 minuta igre dolazi koristi meč loptu i donosi prednost Slovačkoj!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track