Serena Vilijams najstarija najbolja teniserka sveta
Foto: REUTERS

Za istorijiu

Serena Vilijams najstarija najbolja teniserka sveta

Tenis -
Tridesetjednogodišnja Američka se pobedom protiv Kvitove sa 2:1 plasirala u četvrtfinale turnira u Dohi i od ponedeljka će ponovo biti broj jedan na WTA listi

Američka teniserka Serena Vilijams plasirala se u polufuinale WTA turnira u Dohi pošto je u četvrtfinalu savladala Čehinju Petru Kvitovu sa 2:1 u setovima 3:6, 6:3, 7:5.

Nakon ovog uspeha Vilijams će od ponedeljka ponovo preuzeti čelnu poziciju na svetskoj rang listi, prvi put posle više od dve godine. Tridesetjednogodišnja Amerikanka postala je najstariji svetski broj jedan u dosadašnjem rangiranju teniserki.Njena zemljakinja Kris Evert je sa 30 godina bila prethodni najstariji broj jedan u svetu.

Viliijams se u borbi za finale sastaje sa Ruskinjom Marijom Šarapovom koja je pobedila Australijanku Samantu Stosur sa 6:2, 6:4.

U drugom polufinalu igraće dosadašnji broj jedan, Beloruskinja Viktorija Azarenka, koja je savladala Italijanku Saru Erani sa 6:2, 6:2, i pobednica meča između Poljakinje Agnješke Radvanjska i Dankinje Karoline Voznjacki.

Turnir u Dohi igra se za nagradni fond od 2,36 miliona dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track