SPEKTAKL U LOS ANĐELESU: Đoković je Majkl Džordan 21. veka!
Foto: REUTERS

Ovacije za Novaka

SPEKTAKL U LOS ANĐELESU: Đoković je Majkl Džordan 21. veka!

Tenis -
Ni nestanak struje, ni slomljena mreža, nisu mogli da pokvare spektakl u kome je Novak Đoković odigrao dva egzibiciona meča

LOS ANĐELES - Prvi teniser sveta Novak Đoković, bio je centralna figura humanitarno-egzibicionog spektakla "L.A. izazov" koji je održan u noći između ponedeljka i utorka u hali američkog univerziteta UCLA.

Đoković je imao puno obaveza u "Poli paviljonu", u čije renoviranje je nedavno uloženo čak 137 miliona dolara. Prvo je odigrao singl meč protiv domaćeg igrača Mardija Fiša, koji se vratio na teren posle šest meseci pauze, prouzrokovane problemima sa srcem. Srpski teniser je slavio sa 8:7 u gemovima i oduševio više od 8.500 gledalaca.

U stvari, pravi spektakl je tek usledio. Đoković je, zajedno u paru sa svojim idolom Pitom Samprasom odigrao dubl meč sa braćom Brajan. Bob i Majk su bili bolji i pobedili sa 10:7. Zanimljivo, meč je morao da bude odložen jer je neposredno pred početak meča nestala struja. To je bio drugi nepredviđeni događaj te večeri. Prethodno je, tokom otvaranja manifestacije, bivši svetski "broj 2" Tomi Has slomio mrežu prilikom servisa.

Na crvenom tepihu ispred hale primećeno je dosta poznatih ličnosti iz američkog javnog života. Međutim, prava erupcija oduševljenja nastala je tek onda kada se pojavio Đoković. Jedan od navijača je uzviknuo: "On je Majkl Džordan 21. veka!".

Ni završetak večeri nije prošao bez uzbuđenja. Kolega novinar Nil Harman iz "Tajmsa" upao je u problem jer nije mogao da se preveze iz hale do hotela, pa je iznenadnu pomoć dobio upravo od Đokovića."Moram da zahvalim jednom veoma pristojnom teniskom igraču koji se sažalio 'nasukanom' engleskom novinaru i povezao ga do njegovog hotela", napisao je Harman na svom Tviter profilu.

Egzibicioni turnir u Los Anđelesu odigran je na ideju Fiša i bivšeg tenisera Džastina Gimelstoba. Prikupljena sredstva će ići u Fondaciju Novaka Đokovića, Dečji fond Džastina Gimelstoba i za društveno-teniske inicijative Teniskog saveza Južne Kalifornije.

http://www.youtube.com/watch?v=-VBTWs3tbok
http://www.youtube.com/watch?v=Sm_hYWLhYz4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track