Đoković: Igram kao 2011.

U formi

Đoković: Igram kao 2011.

Tenis -
Đoković je od početka sezone odigrao 13 mečeva i zabeležio 13 pobeda.

BEOGRAD - Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da oseća da je blizu forme u kakvoj je bio 2011. godine, kada je osvojio 10 ATP titula, ali da ne želi mnogo da gleda unapred.

"Način na koji sam počeo godinu izgleda isto (kao što je bilo 2011. godine)... Vežu me lepa sećanja za 2011. godinu. To je bila daleko najuspešnija godina u mojoj karijeri. Ali, rano je reći šta će se dogoditi, ne želim ništa da prognoziram", rekao je Đoković, preneli su američki mediji.

"Isto razmišljam, želim da uživam u trenutku, da dam sve od sebe. Idem korak po korak i onda ćemo videti dokle ću stići", dodao je prvi teniser sveta.

Đoković je 2011. godine osvojio 10 ATP titula, uključujući tri grend slem trofeja, igrao je u 11 finala i ostvario skor od 70 pobeda i šest poraza. On je te godine osvojio prvih sedam turnira u sezoni i zabeležio 41 uzastopnu pobedu, što je najbolji start od 1984. godine, kada je Džon Mekinro ostvario 42 pobede u nizu. Đoković je ove sezone osvojio dva trofeja, Australijan open u januaru i prošle nedelje turnir u Dubaiju i tako produžio niz pobeda na 18. Poslednji put izgubio je u oktobru, kada ga je u finalu Ju Es opena pobedio Britanac Endi Marej.

"Za sada je dobro. Nisam mogao da zatražim bolji početak sezone, pobedama u Australiji i Dubaiju igrajući na tvrdoj podlozi, koja mi je omiljena i koja najviše odgovara mojoj igri", rekao je 25-godišnji srpski reprezentativac.

"Osvajanje turnira u Melburnu poslednjih godina mi daje veliko samopouzdanje i mislim da je to jedan od glavnih razloga zbog čega igram dobro u ovom periodu", dodao je on.

Đoković ove nedelje igra na turniru u Indijan Velsu, koji je osvajao 2008. i 2011. godine. On je 2007. igrao u finalu, ali je izgubio od Španca Rafaela Nadala.

"Već sam osvajao Indijan Vels, tu i u Majamiju volim da provodim vreme. Tvrda podloga mi je omiljena, tu se na terenu osećam komotno i samouvereno", rekao je on.

Đoković je rekao i da je dobro što se Nadal posle sedmomesečne pauze zbog povrede levog kolena vratio na teren.

"Sjajno je što se vratio, za sport, navijače i sve koji vole tenis jer je on veoma popularan i harizmatičan igrač. Gledao sam nekoliko njegovih mečeva... Još je impresivan na šljaci. Nije se mnogo stvari promenilo. To je njegova omiljena podloga. On je kralj šljake", rekao je Đoković.

Nadal je početkom februara vratio na teren, igrao je na tri turnira u Južnoj Americi i osvojio dva, a na jednom je igrao u finalu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track