NOĆNA PTICA: Đoković se revanširao Kveriju, sledeći je Conga
Foto: REUTERS

Indijan Vels

NOĆNA PTICA: Đoković se revanširao Kveriju, sledeći je Conga

Tenis -
Najbolji svetski teniser plasirao se u četvrtfinale Indijan Velsa posle pobede nad Amerikancem Semom Kverijem
1 / 4 Foto: REUTERS

INDIJAN VELS - Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Amerikanca Sema Kverija sa 2:0, 6:0, 7:6 (6) i plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Indijan Velsu.

Đoković će igrati za polufinale protiv Francuza Žoa Vilfreda Conge.

Srpski i američki teniser igrali su u "gluvo" doba, čak četiri sata kasnije od predviđenog vremena. Đoković je plasman u četvrtfinale overio u dva sata iza ponoći po lokalnom vremenu, što ne služi na čast organizatorima.

Srpski teniser je apsolutno dominirao u prvom setu. Bez izgubljenog gema za 22 minuta ostvario je vođstvo 1:0.

Kveri je početkom drugog seta nagovestio da će taj deo biti daleko interesantniji. Međutim, Đoković je u petom setu napravio novi brejk i činilo se da će lako privesti meč kraju. Kveri nije tako mislio već je odmah ri-brejkovao Đokovića i izjednačio. Do taj-breka nije bilo brejkova, a u odlučujućem delu drugog seta Đoković je sjajno počeo. Poveo je sa 5:1, potom imao dve vezane meč lopte pri rezultatu 6:4, međutim Kveri se na volšeban način vraćao u igru.

Zašto je najbolji teniser na svetu Đoković je pokazao u trenucima kada se Kveri vrati u meč, vezao je dva poena i sasvim zasluženo obezbedio plasman u četvrtfinale.

ĐOKOVIĆ - KVERI 2:0 (6:0, 7:6 (6))

TOK MEČA

1. SET

Sjajan početak Đokovića, odmah u prvom gemu napravio je brejk. Srpski teniser se dosta namučio pošto je ispustio četiri brejk lopte.

Bez izgubljenog poena na svoj servis, Đoković je potvrdio brejk i poveo sa 2:0 u prvom setu. Novi brejk srpskog tenisera. Amerikanac je poveo sa 30:0, ali je potom Đoković sa četiri uzastopna poena stigao do dva brejka prednosti.

Kveri je stigao do prve brejk lopte u meču, ali je nije iskoristio. Đoković je bio najbolji kada je bilo najbitnije, vezao tri poena i stigao do četvrtog osvojenog gema u nizu - 4:0. Novi brejk za Đokovića, 5:0 u prvom setu.

Svega 22 minuta bila su potrebna Đokoviću da osvoji prvi set - 6:0. Ipak, Đoković mora da bude oprezan pred nastavak meča jer je i u prošlom meču prvi set dobio sa 6:0. Međutim, tada je Amerikanac preokrenuo meč i pobedio sa 2:1 na Mastersu u Parizu.

2. SET

Kveri osvaja prvi gem u meču, vodi sa 1:0.

Mučio se Đoković na svoj servis, ali ipak stigao do izjednačenja - 1:1 u drugom setu. Kveri je podesio servis, osvaja novi gem i vodi sa 2:1.

Sa manje problema nego u svom prvom gemu, Đoković osvaja servis i stiže do 2:2. Brejk u pravi čas! Đoković je vezao dve brejk lopte, Kveri je uspeo da ih anulira, ali se srpski teniser ipak radovao na kraju ovog gema. Sa dva sjajna poena pravi brejk za vođstvo 3:2.

Na žalost, Kveri je odmah napravio ri-brejk i izjednačio rezultat u drugom setu na 3:3. Jedan od najdužih gemova do sada pripao je Kveriju. Amerikanac vodi sa 4:3 u drugom setu.

Stao je bekend Đokovića u drugom setu. Ipak, osvaja svoj servis za 4:4. Kveri ne greši na svoj servis u drugom setu - vodi sa 5:4.

Lako je Đoković stigao do izjednačenja - 5:5. Više od šest minuta trajao je gem na servis Kverija. Đoković je ispustio dve brejk lopte, na kraju je Kveri sa dva odlična napada stigao do vođstva 6:5.

Sa jednim izgubljenim poenom Đoković osvaja svoj servis i uvodi drugi set u taj-brek - 6:6.

Siguran start Đokovića, posle 0:1 nanizao je pet poena zaredom, uz dva mini brejka. Međutim, Kveri se vratio u taj-brek, vezao je tri poena i stigao na 5:4.

Sjajan poen Đokovića za 6:4 i prvu meč loptu. Dve neiznuđene greške Đokovića vraćaju Amerikanca u taj-brek, 6:6.

Treća sreća! Đoković je iskoristio treću meč loptu i plasirao se u četvrtfinale Indijan Velsa gde ga čeka Žo Vilfred Conga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track