AMERIKA: Novak moćniji od Bekama, Brajanta, Felpsa i Bolta

Odabrani

AMERIKA: Novak moćniji od Bekama, Brajanta, Felpsa i Bolta

Tenis -
Najbolji srpski teniser svrstan na šestom mestu najmoćnijih sportista u Sjedinjenim Američkim Državama

NJUJORK - Najbolji svetski teniser Novak Đoković svrstan je na šestom mestu najmoćnijih sportista u Americi u tradicionalnom izboru "Blumberg sportfolio liste."

Đoković je napredovao za tri mesta u odnosu na prošlu godinu.

Ova prestižna lista uključuje više od 3.000 sportista, a sa 72.93 poena srpski teniser se našao ispred brojnih imena kao što su Dejvid Bekam, Kobi Brajant, Majkl Felps, Jusein Bolt, Rafa Nadal i mnogi drugi.

Đoković je drugi Evropljanin na ovoj listi, iza Rodžera Federera.

Najmoćniji sportista u SAD je košarkašk Majamija Lebron Džejms, na drugom mestu je golfer Tajger Vuds, a slede NFL igrači američkog fudbala Pejton Mening i Dru Bris.

Lista se pravi na osnovu nekoliko parametara, takozvanog "N-bilansa", koji obuhvata učinak sportiste na terenu na takmičenjima koji se održavaju isključivo na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država, njihovu pojavu, popularnost, sponzorske ugovore , broj navijača na društvenim mrežama Fejsbuk i Tviter.Prvih 10 sportista na listi:1. Lebron Džejms (NBA) 89.262. Tajger Vuds (golf) 86.013. Pejton Mening (NFL) 81.464. Dru Bris (NFL) 77.995. Rodžer Federer (tenis) 73.016. Novak Đoković (tenis) 72.937. Kobi Brajant (NBA) 72.258. Majkl Felps (plivanje) 71.099. Tom Brejdi (NFL) 69.9810. Aron Rodžers (NFL) 69.74

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track