PORAZ: Ana povela pa stala i ispala

Osmina finala Majamija

PORAZ: Ana povela pa stala i ispala

Tenis -
Ana Ivanović poražena u osmini finala turnira u Majamiju od Sare Erani

MAJAMI - Najbolja srpska teniserka Anan Ivanović poražena je u osmini finala turnira u Majamiju od Italijanke Sare Erani sa 2:1 (1:6, 6:4, 6:2). Meč je trajao sat i 43 minuta.

Ana je odlično otvorila meč i prvi set za 24 minuta rešila u svoju korist sa 6:1. Međutim, potpuno drugačija slika viđena je u drugom. Osma nositeljka na turniru je povela sa 5:0, a onda je Ivanovićeva vezala četiri gema za redom. Servirala je i za potpuno izjednačenje, ali se Italijanka bolje snašla, brejknula Anu i izjednačila u setovima na 1:1.

U trećem setu Ana je prva stigla do brejka, ali je odmah potom izgubila svoj servis. U naredna tri gema nije viđen brejk, da bi Erani potom osvojila Anin servis za 4:2. Čini se da se Ana tada predala jer je Italijanka lako osvojila naredna dva gema, samim tim i stigla do pobede u ovom meču.

TOK MEČA

1. SET

Ana je prva servirala i osvojila gem, a Erani je uzvratila istom merom - 1:1

Ivanovićeva sjajno servira na ovom turnir, bez problema stiže do novog gema i vođstva 2:1. Prvi brejk na meču pravi Ana - 3:1. Sjajan niz srpske teniserke, novi gem na svoj servis, potom i novi brejk za 5:1. Za samo 24 minuta igre srpska teniserka osvojila je prvi set protiv osme nositeljice sa 6:1.

2. SET

Italijanka je sigurno otvorila drugi set i osvojila gem na svoj servis.

Prvi problemi za Anu na meču, Erani osvaja brejk i vodi sa 2:0. Ana stiže do 30:30 na servis Italijanke u trećem gemu, ali ne i dalje od toga - 3:0.

Neverovatan gem, Ana je servirala i stigla do 40:0. Kada se očekivalo da lako uzme prvi gem u ovom setu, Italijanka je vezala četiri poena za redom. Ni Ana ni Erani nisu iskoristile po tri prilike za osvajanje gema, a onda je Italijanka napravila novi brejk za 4:0. Novi gem za Italijanku, 5:0 u drugom setu.

Konačno, prvi gem za Anu u ovom delu igre - 5:1. Prvi brejk za Ivanovićevu u drugom setu - povela je sa 15:40, iskoristila drugu brejk šansu za 5:2.

Srpska teniserka osvaja svoj gem bez većih problema i smanjuje na 5:3. Erani ponovo servira za osvajanje drugog seta. Sjajno je Ana odigrala i ovaj gem i osvojila novi brejk za 5:4. Srpska teniserka je stigla do 15:40, i opet iskoristila drugu brejk šansu za gem.

Nije Ana uspela da se potpuno vrati u drugi set. Servirala je za izjednačenje, ali je od 30:15 Italijanka vezala tri poena i iskoristivši prvu brejk i set šansu stigla do izjednačenja u setovima - 1:1.

3. SET

Odličan početak Ane u trećem setu. Već na startu je oduzela servis Italijanki i povela sa 1:0.

Šteta, Ana je brzo ispustila prednost, Erani izjednačuje na 1:1, potom svoj servis osvaja za 2:1.

Ana vraća meč u rezultatski egal, 2:2. Erani je neumoljiva na svom servisu, povela je sa 3:2 u trećem setu.

Kiks Ane, Italijanka pravi možda i odlučujući brejk. Vodi sa 4:2. Dugo se igrao ovaj gem, a Erani je imala više koncentracije i snage. Odmah i peti gem za Erani, nalazi se na pragu pobede i to posle velikog preokreta.

Potpuno se Ana predala, Italijanka osvaja novi gem i samim tim i meč sa 6:2 u trećem setu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track