Zimonjić: Možemo da pobedimo i bez Janka
Foto: Teniski Savez Srbije

Dejvis kup

Zimonjić: Možemo da pobedimo i bez Janka

Tenis -
Srpski Dejvis kup tim priprema se za četvrtfinalni duel protiv selekcije SAD
1 / 6 Foto: Teniski Savez Srbije

BOJSI - Dejvis kup reprezentativci Srbije nastavljaju sa pripremama za meč protiv Amerikanaca u četvrtfinalu ovog takmičenja.

Srpski tim je od juče kompletan, dolaskom Viktora Troickog i Nenada Zimonjića, i polako se prilagođava uslovima u Bojsiju, nadmorskoj visini od 830 metara.

"Ovaj meč će nam biti najteži. Ko pobedi proći će u finale. Realno, imamo tim da pobedimo i bez Janka Tipsarevića. Biće izuzetno teško jer su odabrali uslove koji njima najviše odgovaraju, a to je nadmorska visina. Imaju izuzetna dva dobra servera, braću Brajan u dublu. Neće biti lako, ali i mi imamo dobre igrače. Novak je u dobroj formi, Viktor igra dobro, možda ne dobro rezultatski, ali napreduje iz dana u dan. Mislim da može da iznenadi i Iznera i Kverija. Isto tako, u dublu, bez obzira što su favoriti, idemo na pobedu. Takav je Dejvis kup i to je jedini način da se pristupi ovakvom meču. Ono što je karakteristično za nadmorsku visinu je da loptica malo više leti, da je teže kontrolisati. Videćemo da se što bolje prilagodimo do početka meča. Zato smo i došli ranije, zato i treniramo dva puta dnevno", rekao je Nenad Zimonjić.

Meč za plasman u polufinale Dejvis kupa na programu je od 5. do 7. aprila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track