SRBIJA VODI PROTIV SAD: Novak isprašio Iznera!

Dejvis kup

SRBIJA VODI PROTIV SAD: Novak isprašio Iznera!

Tenis -
Najbolji teniser sveta nakon dva sata igre doneo je prvi poen Srbiji u četvrtfinalu Dejvis kupa
1 / 3 Foto: Teniski Savez Srbije

BOJSI - Teniska reprezentacija Srbije povela je protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država sa 1:0 u četvrtfinalu Dejvis kupa.Najbolji teniser sveta Novak Đoković doneo je prvi poen našoj reprezentaciji, ubedljivo savladavši Amerikanca Džona Iznera rezultatom 3:0 u setovima (7:6, 6:2, 7:5).

Drugi meč dana igraju Viktor Troicki i Sem Kveri. U subotu je na programu dubl meč, dok se u nedelju igraju preostali mečevi u singlu.

U polufinale Dejvis kupa plasiraće se ekipa koja prva ostvari tri pobede.

Novak: Bio sam strpljiv i skoncentrisan

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je posle pobede nad Amerikancem Džonom Iznerom da je bio skoncentrisan tokom celog duela, istakavši da je veoma bitno što je Srbija povela protiv SAD u četvrtfinalu Dejvis kupa.

"Mislim da smo obojica oprezno ušli u meč, pogotovo ja. Imao sam dosta sreće i koncentracije kada sam vratio brejk početkom prvog seta. Posle je bilo mnogo lakše, uz sjajnu podršku sa tribina", izjavio je Đoković.

Prvi reket sveta naglasio je da je veoma bitno što je Srbija stekla prednost na startu četvrtfinalnog okršaja u Bojsiju, u američkoj državi Ajdaho.

"Nije svejedno da li u ovakvim mečevima vodiš ili gubiš nakon prvog dana. Uspeo sam da donesem prednost reprezentaciji u specifičnim uslovima. Ovo je najveća nadmorska visina na kojoj sam do sada igrao, bilo je teško vraćati servis, ali sam bio strpljiv i uspeo sam", kazao je Đoković i dodao da su on i saigrači iz nacionalnog tima imali šest-sedam dana priprema.

"To je dosta pomoglo da se adaptiramo na uslove koji su mnogo drugačiji. Zahvalan sam na podršci navijačima, koji su doputovali u Bojsi, koji je dosta udaljen od delova SAD gde je veća naseljenost Srba. Bili su sjajni i dosta su pomogli", kazao je srpski teniser.

Tok meča:

I set

Novak je dobro otvorio meč, sigurnim, snažnim servisima brzo je stigao do prednosti. Amerikanac je odmah uzvratio istom merom i stigao do izjednačenja.U trećem gemu Izner napada servis srpskog tenisera i uspeva da napravi brejk. U narednom gemu Amerikanac je materijalizovao prednost i došao do bitne prednosti u prvom setu (3:1).

Novak uspeva da prekine mini-seriju Iznera i uspeva da osvoji važan gem. Vratio je sigurnost u servis i iskoristio greške Amirikanca i smanjio prednost (3:2).U narednom gemu srpski teniser sjajnim riternom napada servis Iznera, dolazi do prve brejk šanse i uspešno je koristi za izjednačenje (3:3).

Đoković je u sedmom gemu nastavio seriju, potvrdio brejk i vratio prednost u setu (4:3). Teniseri su u nastavku meča uspešno čuvali svoj servis, pa je odluka o prvom setu pala u taj brejku.

Novak je taj-brejk otvorio na najbolji mogući način, uspeo je odmah da napravi mini brejk. Kasnije se ispostavilo da je jedan osvojen poen na servis Iznera bio dovoljan da srpski teniser osvoji prvi set i povede u prvom četvrtfinalnom meču (7:6).

II set

Na startu drugog seta igrao se najduži gem u meču, na servis Amerikanca. Novak je pretio, dva puta je uspeo da stigne do 40:40, ali nije uspeo da dođe do prilike za brejk. Nakon sedam minuta borbe Izner uspeva da povede sa 1:0.

Novak ekspresno, bez izgubljenog poena dolazi do izjednačenja, a zatim sjajnim riternom napada servis Iznera, dolazi do brejk lopte i oduzima servis Amerikancu za prednost u drugom setu 2:1. Srpski teniser ja nastavo fantastično da servira i ponovo je bez izgubljenog poena osvojio svoj servis gem i tako materijalizovao brejk 3:1.

Izner uspeva da osvoji naredni gem i tako samnji prednost srpskog tenisera, ali samo na kratko. Naime, usledila je nova fenomenalna serija najboljeg tenisera na svetu. Novak je najpre povisio na 4:2, a zatim po drugi put u setu oduzeo servis američkom teniseru (5:2). U osmom gemu Đoković bez većih problema stiže do set lopte i nakon pola sata igre u drugom setu dolazi do prednsti 2:0 (6:2).

III set

Izner je na startu trećeg seta prekinuo neugodnu seriju srpskog tenisera i poveo sa 1:0. U drugom gemu na servis Đokovića, američki teniser je posle dužeg vremena imao priliku da dođe do brejka, međutim, Novak je kada je bilo najpotrebnije sjajno odservirao i tako sprečio Amerikanca da napravi brejk (1:1).

Teniseri su čuvali svoj servis sve do 11 gema, kada srpski teniser vrši pritisak na servis Amerikanca, dolazi do prvih brejk lopti i uspeva da napravi brejk u ključnom momentu. Novak je sjajnom igrom bez problema doneo Srbiji prednost 1:0.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track