IZJEDNAČENJE: Borbeni Viktor poražen nakon drame

Maratonski meč

IZJEDNAČENJE: Borbeni Viktor poražen nakon drame

Tenis -
Nakon tri i po sata velike borbe u pet setova Kveri je savladao Viktora i doneo izjednačenje svojoj reprezentaciji
1 / 4 Foto: Teniski Savez Srbije

BOJSI - Srpski teniser Viktor Troicki poražen je nakon velike borbe od Amerikanca Sema Kverija rezultatom 3:2 u setovima u drugom meču četvrtfinala Dejvis kupa.

Posle prvog dana četvrtfinala Dejvis kupa rezultat je nerešen (1:1). Srbija je otvorila okršaj trijumfom. Novak je u tri seta savladao Džona Iznera i doneo prednost svojoj reprezentaciji. Međutim, maratonski duel Troickog i Kverija pripao je američkom teniseru, koji uspeva da izjednači rezultat.

U polufinale Dejvis kupa plasiraće se ekipa koja prva ostvari tri pobede.

U subotu, od 21 čas po našem vremenu, na programu je dubl. Planirano je da se braći Brajan suprostave Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac.

Tok meča:

I set

Američki teniser je ekspresno osvoji uvodni gem na meču, bez izgubljenog poena. Troicki u narednom gemu zahvaljujući dobrom servisu uspeva da izjednači rezultat 1:1.

Treći gem Kveri ponovo osvaja bez većih problema, a onda u narednom koristi vezane greške Troickog i prvi dolazi do brejka na meču 3:1. Amerikanac bez izgubljenog poena uspeva da materijalizuje prednost i tako dođe do velike prednosti u prvom setu (4:1).

Usledio je jedan maratonski gem na servis srpskog tenisera. Kveri je imao priliku da još jednom napravi brejk, međutim, Viktor uspeva da se izvuče iz neugodne situacije i prekine seriju Amerikanca 4:2.

Nakon velike borbe u sedmom gemu Amerikanac ipak uspeva da osvoji gem i povede sa 5:2. Iako su svi mislili da je ovaj set za Viktora izgubljen, srpski teniser se nije predavao. Usledila je serija Viktora koji uspeva da osvoji tri gema u nizu i stigne do izjednačenja 5:5.

U naredna dva gema teniseri su sačuvali svoj servis, pa je odluka pala u taj-brejku. Izner je odmah napravio mini brejk i zahvljujući sjajnim servisima i greškama Viktora osvojio prvi set 7:6 (7:1).

II set

Već u uvodnom gemu drugog seta Kveri uspeva da napravi brejk. U jednom maratonskom gemu američki teniser je uspeo da iskoristi veliki broj grešaka koje je napravio Viktor Troicki i nakon velike borbe dolazi do prednosti 1:0.

Viktor nije dvozvolio Kveriju da potvdi brejk. Naterao je Amerikanca na greške, došao do brejk šansi a zatim i do izjednačenja 1:1.

U petom gemu drugog seta Troicki je dozvolio rivalu da osvoji tri vezana poena i tako dođe do brejk lopte. Srpski teniser uspeva da se izvuče iz neugodne situacije i osvoji gem, a zatim u narednom dođe do dve prilike da napravi brejk, koristi prvu dolazi do ključne prednosti u setu 4:2.

Do kraja seta Troicki je sačuvao prednost i zasluženo stigao do izjednačenja na meču (6:3).

III set

U uvodnim gemovima trećeg seta oba tenisera bila su sigurna prilikom svog servisa. Kveri je otvorio set sa dva as udarca i poveo sa 1:0. Viktor je bez problema stigao do izjednačenja. Nakon toga, usledila su još dva gema bez prilika za brejk (2:2).

U petom gemu Viktor napada servis Amerikanca i dolazi do prve prilike za brejk u trećem setu. Na izuzetno snažan servis Kverija usledio je neverovatan ritern Troickog. Loptica je počistila liniju i srpski teniser prvi dolazi do brejka. U narednom gemu uz dva as udarca bez problema je materijalizovao prednost (4:2).

Srpski teniser je do kraja seta uspeo da sačuva prednost brejka, i tako dođe do zasluženog preokreta u meču 2:1 (6:4).

IV set

Amerikanac na najbolji mogući način otvara četvrti set. Osvaja prvi gem, a već u narednom nakon velike borbe uspeva da oduzme servs Troickom i dolazi do prednosti 2:0.

Srpski teniser je imao sjajnu priliku da odmah vrati brejk, međutim, na dve vezane brejk lopte koje je imao Viktor, Kveri je sjajno odservirao i tako uspeo da se izvuče iz neugodne situacije i materijalizuje stečenu prednost (3:0).

U šestom gemu američki teniser još jednom oduzima servis vidno izmorenom Viktoru i dolazi do nedostižne prednosti u četvrtom setu (5:1). Naredni gem Kveri osvaja bez većih većih problema, pa će odluka o pobedniku pasti u petom setu.

V set

Troicki na startu odlučujućeg petog seta uspeva da prekine neugodnu seriju Sema Kverija i dolazi do prednosti 1:0.

U nastavku seta vodila se neverovatna borba za svaki poen. U četvrtom gemu Viktor je imao dve vezane prilike da oduzme servis Kveriju, međutim, Amerikanac je uspeo da se vrati i izjednači na 2:2.

Velika borba vodila se i u narednom gemu na servis Troickog. Kveri je pretio, ali Viktor ipak uspeva da osvoji gem i dođe do prednosti 3:2.

U devetom gemu Amerikanac dolazi do dve vezane brejk lopte na servis Viktora. Srpski teniser servis vinerom uspeva da spase prvu, međutim, kod druge lopta pogađa mrežu i vraća se u polje Troickog, pa Kveri dolazi do brejka.Amerikanac u narednom gemu na svoj servis dolazi do meč lopte a zatim i do važnog trijumfa i izjednačenja (6:4).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track