PREOKRET SERENE: Jelena poklekla u finalu

WTA Čarlston

PREOKRET SERENE: Jelena poklekla u finalu

Tenis -
Srpska teniserka nije uspela da napravi iznenađenje i savlada prvu teniserku sveta, u finalu turnira u Čarlstonu

ČARLSTON - Srpska teniserka Jelena Janković poražena je u finalu WTA turnira u Čarlstonu od najbolje teniserke sveta, Amerikanke Serene Vilijams (6:3, 0:6, 2:6).Jelena je sjajno otvorila meč, imala set prednosti, međutim, Amerikanka je pokazala zbog čega je najbolja teniserka sveta. Podigla je nivo igre i u potpunosti preokrenula rezultat u svoju korist.

"Imala sam sjajnu nedelju ovde u Čarlstonu. Volim da dođem ovde i uživam u svakom trenutku koji provedem na terenu, a dopadaju mi se i ove sofe", rekla je Jankovićeva.

"Čestitam Sereni, ona je veliki šampion i odigrala je odličan meč danas. Možda će sledećeg puta odigrati malo lošije", izjavila je Jelena posle meča.

"Trudila sam se da zadržim nivo igre. U prvom setu sam bila veoma blizu, osećala sam da sam mogla da povedem sa 3:0. Ona je igrala veoma dobro. U bitnim momentima. Ja sam propustila mnogo dobrih prilika. Ona je to iskoristila i dobila prvi set", rekla je Serena o igri naše teniserke.

Tok meča:

I set

Uvodni gem finala obeležili su snažni servisi američke teniserke. Serena je ekspresno, bez izgubljenog poena došla do prednosti u prvom setu 1:0.Jelena se mučila u narednom gemu prilikom svog servisa. Pretila Serena, međutim, srpska teniserka joj nije dozvolila da dođe u priliku da napravi brejk. Sa dva precizna servisa uspela je da se izvuče iz neugodne situacije i izjednači rezultat (1:1).

Usledio je još jedan brz gem američke teniserke. Zahvaljujući izuzetno preciznim i jakim servisima došla je do nove prednosti u prvom setu 2:1.

U četvrtom gemu na servis naše teniserke viđene u prve brejk lopte u meču. Odigran je jedan maratonski gem u kom je američka teniserka imala čak pet brejk šansi. Jelena je sjajno servirala kada je bilo najpotrebnije i nakon velike borbe zasluženo stiže do izjednačenja (2:2).

Jankovićeva je u narednom gemu napala servis Amerikanke, brzo stigla do tri vezane šanse za brejk, odmah je iskoristila prvu i bez izgubljenog poena došla do prednosti 3:2. U narednom gemu srpska teniserka uspeva da potvrdi brejk i povede sa 4:2.

U devetom gemu srpska teniserka koristi greške Serene Vilijams i dolazi do prve set lopte. Zahvaljujući sjajnom riternu, koristi prvu priliku i dolazi do velike prednosti u meču 1:0 (6:3).

II set

Jelena je na startu drugog seta imala 40:15, ali ipak nije uspela da nastavi dobru seriju i stigne do prednosti. Serena je napravila brejk i već u narednom gemu ekspresno potvrdila prednost 2:0.

U trećem gemu Serena ponovo napada na servis Jelene Janković. Znatno je podigla nivo igre i zasluženo stigla do novih prilika za brejk. Prvu nije iskoristila, ali zato drugu jeste i dolazi do velike prednosti u drugom setu 3:0.

Serena je nastavila da podiže nivo igre, dok je srpska teniserka nastavila da niže greške u drugom setu. Amerikanka je do kraja seta još jednom oduzela servis srpskoj teniserki i bez izgubljenog gema došla do izjednačenja u meču 1:1 (6:0).

III set

Jelena na startu odlučujućeg trećeg seta uspeva da prekine neugodnu seriju Amerikanke od šest osvojenih gemova u nizu. Serena je odmah stigla do izjednačenja, i već u trećem gemu uspela da oduzme servis Jeleni za prednost 2:1.

Sve do sedmog gema teniserke su čuvale svoj servis, a onda je Serena ponovo izvršila pritisak, naterala Jelenu na greške i došla do novog brejka za veliku prednost 5:2. U narednom gemu najbolja teniserka sveta je iskoristila meč loptu i zasluženo osvojila turnir u Čarlstonu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track