ĐOKOVIĆ: Zglob je izdržao, iako nisam bio dovoljno spreman

Posle podebe nad Južnim

ĐOKOVIĆ: Zglob je izdržao, iako nisam bio dovoljno spreman

Tenis -
Ovaj turnir ima posebno mesto u mojoj karijeri, a pobeda je ipak pobeda i ne treba joj se gledati u zube, rekao je Novak

Najbbolji teniser sveta Novak Đoković je u drugom kolu Mastersa u Monaku bio bolji od Rusa Mihaila Južnog sa 2:1, a naredni protivnik biće mu Huan Monako.

"Činjenica je da nisam fizički još blizu svog maksimuma, nedelju dana više sam provodio na terapijama i u sedećem položaju pokušavajući zglob da dovedem u takvo stanje u kojem ću moći da pružim najbolje partije i da uopšte učestvujem na turniru."

"To se i ostvarilo, pobedio sam ’na mišiće’. Južni je igrao odlično, a ja sam bio psihološki napet jer uvek dosta očekujem od sebe. Ovaj turnir ima posebno mesto u mojoj karijeri, a pobeda je ipak pobeda i ne treba joj se gledati u zube", rekao je Đoković.

Srpski teniser nikada nije osvojio ovaj turnir, igrao je dva finala, i to mu predstavlja dodatni motiv.

"Dodatni motiv je što nikada nisam osvojio ovaj turnir, a dva puta sam igrao u finalu. Svestan sam činjenice da nisam blizu svog maksimuma ni fizički, a ni igra mi nije onakva kakva mi možda trebalo da bude. Na momente sam igrao zaista odlično, a u nekim trenucima ni servis nisam mogao da ubacim, uz dosta nekih neiznuđenih grešaka. Očekivao sam te oscilacije, ali mi je bitno da sam opet na terenu, da se takmičim i videćemo šta će naredni dan donosi", rekao je Đoković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track