Južni pregazio Tipsarevića

Rolan Garos

Južni pregazio Tipsarevića

Tenis -
Treće kolo Otvorenog prvenstva Francuske donosi meč Tipsarević - Južnji

PARIZ - Srpski teniser Janko Tipsarević igra meč 3. kola na Rolan Garosu. Njegov rival je Rus Mihail Južnji.

Rus je trenutno 31. na svetu, a u međusobnim duelima je 3-3. Ovo će im biti prvi duel na šljaci.Meč iz Rolan Garosa možete gledati OVDE

JANKO TIPSAREVIĆ - MIHAIL JUŽNJI 0:2 (4:6, 4:6)

TOK MEČA

1. SET

Prva dva gema pripala su teniserima koji serviraju, da bi Južnji u trećem gemu napravio brejk. Rus je iskoristio drugu brejk loptu i nešto nervozniju igru Tipsarevića koji je lopticu poslao u aut.Srpski teniser je prilično nervozan na početku meča, već u četvrtom gemu je bio blizu da polomi reket, a ušao je i u raspravu sa nekim navijačima.

Naredne gemove teniseri su bez većeg problema dobijali na svoj servis, a u desetom gemu Južnji je iskoristio drugu od tri vezane set lopte i poveo sa 1:0 u ovom meču.

2. SET

Ponovo su teniseri dobili prva dva gema na svoj servis, u trećem je Tipsarević zatražio pomoć sudije, pošto ga grupa navijača od samog starta meča dekoncentriše.

Ono što nije uspeo u trećem, Južnji je učinio u petom. Rus je napao Janka, koji od početka meča kuburi sa prvi servisom, i iskoristio bekend paralelu da dođe do brejka i vođstva 3:2.

Rus je uspešno održavao prednost, a Janko nije imao priliku da vrati brejk. Na kraju ovog seta 6:4 za Rusa.

3. SET

Početkom trećeg seta Janko je posle odbranjenog gema došao do velike prilike za brejk, međutim ni na drugi servis Južnjeg nije uspeo da poentira - 1:1. To kao da je uzdrmalo srpskog igrača koji se u narednom gemu suočio sa tri vezane brejk lopte Južnjeg. Dve je spasao ali ne i treću te je Južnji lako priveo meč kraju zakazavši duel sa Tomijem Hasom ili Džonom Iznerom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track