NOVAK: Bitka sa Nadalom nije završena
Foto: REUTERS

Utisci posle poraza

NOVAK: Bitka sa Nadalom nije završena

Tenis -
Na vrhuncu sam karijere i nastaviću da se borim, rekao je Đoković.

PARIZ - Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je posle poraza od Rafaela Nadala u polufinalu Rolan Garosa da će nastaviti da se bori sa španskim teniserom.

"Bitka sa Nadalom nije završena. Na vrhuncu sam karijere i nastaviću da se borim. Ništa vredno ne dolazi lako, morate to da zaradite. Naravno, moj osećaj danas je razočaravajući, ali i dalje imam toliko godina ispred sebe. Za mene je ovde završena još jedna sezona, ali vratiću se u Pariz i na ovaj gren slem, nastaviću sa pokušajima da ga konačno osvojim", poručio je Đoković.On je istakao da je očekivao pobedu protiv Španca."Ovo je bio neverovatan meč i lepo je što sam bio deo njega, ali se osećam razočarano. Čestitam Nadalu, pokazao je hrabrost u važnim momentima. Kada je imao brejk zaostatka, pogađao je neke neverovatne poene sa osnovne linije. Nisam očekivao lagan meč. Znao sam da ćemo i on i ja dati sve od sebe kako bismo stigli do pobede. Zaista sam dao sve od sebe da se vratim u meč. Treći set nije bio dobar. Psihički sam pao, a on je to iskoristio", rekao je srpski teniser.Novak je pri vođstvu 4:3 u petom setu spasao brejk loptu. Potom je imao zicer na mreži koji je pogodio, ali se nakon toga 'upecao' u mrežu u poen je dodeljen Nadalu. Španac je potom izjednačio na 4:4, a ovo je bio jedan od odlučujućih poena na meču."Šta da kažem. To su specifični momenti u mečevima sa najvećim rivalima, kada morate da koristite svoje mogućnosti. Ako to ne uradite, vraća vam se. Ali ne vidim mnogo loših stvari koje sam uradio na ovom meču, a posebno u petom setu. U toj situaciji nisam video usporeni snimak, tako da ne mogu da procenim da li je odluka sudije bila ispravna. Moj argument je da je kada se to desilo lopta već bila van terena. Znam da je pravilo da se poen gubi ako se mreža dodirne pre nego što loptica drugi put odskoči. Ne znam da li se to uzima u obzir u situaciji kada je loptica otišla van terena. Ali ko zna u kom pravcu bi meč tekao da sam osvojio taj poen. On je pogađao neke linije iz neverovatnih uglova. Osim toga servirao je veoma dobro i bio agresivniji", naveo je prvi reket sveta.Đoković je rekao da je mnogo želeo trofej na Rolan Garosu, ali je dodao da želi da bude spreman za Vimbldon."Ovo nije ni prvi ni poslednji poraz od Nadala u karijeri. Izgubio sam posle pet sati igre. Mnogo sam želeo trofej na Rolan Garosu i razočaran sam. Ne mislim da će ovaj poraz mnogo uticati na mene u nastavku sezone. Sada ću pokušati da se oporavim i što bolje se pripremim za Vimbldon. Nije smak sveta. Naravno da se sada ne osećam dobro, ali godine su preda mnom. Vratiću se u Pariz po ovaj Gren slem i pokušati da ga osvojim. Verujem da sam na vrhuncu karijere i mislim da igram dobar tenis, tako da ne vidim razlog da ne nastavim da naporno radim i borim se", zaključio je srpski teniser.Rafael Nadal rekao je posle plasmana u finale da je bio spreman za težak meč protiv Novaka Đokovića."Ovo je posebno za mene. Novak je šampion. On je borac. Kada sam servirao za meč u četvrtom setu, servirao sam protiv vetra, pa sam znao da će biti težak gem. Bio sam spreman za borbu. U Australiji 2012. smo imali sličan meč i on je pobedio, danas sam ja", rekao je Nadal.

Nadal će u finalu igrati protiv boljeg iz duela u kojem se sastaju njegov zemljak David Ferer i domaći teniser Žo-Vilfred Conga.

"Biće to još jedna velika borba. Igraju dvojica fantastičnih tenisera, sve mečeve su dobijali u tri seta, ali ko god da prođe u finale - vidimo se u nedelju", rekao je Nadal koji je istakao da se Rolan Garos ne može porediti ni sa jednim drugim turnirom na svetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track