KRAJ ZA SRPKINJE: Posle Ane ispala i Bojana

WTA Istborn

KRAJ ZA SRPKINJE: Posle Ane ispala i Bojana

Tenis -
Srpska teniserka Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u drugo kolo WTA turnira u Istbornu pošto je na startu izgubila od Ruskinje Marije Kirilenko sa 2:0

Srpska teniserka Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u drugo kolo WTA turnira u Istbornu pošto je na startu izgubila od Ruskinje Marije Kirilenko sa 2:0 u setovima - 7:6 (7:5), 6:1.

U prvom međusobnom okršaju 40. i 10. teniserke sveta ravnopravna i uzbudljiva borba vođena je samo u prvom setu. Jovanovski je pružila čvrst otpor favorizovanoj protivnici i bila na korak od vođstva sa 1:0.Treći reket Srbije imala je prednost nakon 11. gema (6:5) i servirala za set, ali je bila dekoncentrisana, a pet godina starija Ruskinja umela je da iskoristi njene greške. Brejkom je izjednačila na 6:6 i potom bila smirenija i preciznija u taj-brejku.

Kirilenko je u drugom setu potpuno preuzela inicijativu. Već na početku je napravila brejk, zatim i za vođstvo od 4:1 čime je meč bio odlučen.Jovanovski kao da je odustala od dalje borbe, a Ruskinja je rutinski okončala duel posle jednog sata i 39 minuta igre za plasman u osminu finala.

Kirilenko se u nastavku turnira sastaje sa boljom iz meča Elena Baltača (V.Britanija) - Kristina Pliškova (Češka).Jovanovski se porazom pridružila Ani Ivanović, koja je ranije izgubila od Ruskinje Eelene Vesnine (2:6, 6:4, 6:3).

Turnir u Istbornu igra se za nagradni fond od 690.000 dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track