ŠOK NA VIMBLDONU: Tinejdžerka preslišala Anu
Foto: FONET

Eliminisana u drugom kolu

ŠOK NA VIMBLDONU: Tinejdžerka preslišala Anu

Tenis -
Srpska teniserka Ana Ivanović eliminisana je već u drugom kolu Vimbldona

LONDON - Srpska teniserka Ana Ivanović eliminisana je u već u drugom kolu Otvorenog prvenstva Velike Britanije. Nju je nakon sat vremena igre ubedljivo savladala talentovana Kanađanka Eženi Bušar, rezultatom 6:3, 6:3.

Bušar će u trećem kolu igrati protiv 18. teniserke sveta, Karle Suares Navaro iz Španije. Ivanovićeva rekla je da su loš forhend i servis prilikom brejk poena bili uzroci poraza od Eženi Bušar u drugom kolu Vimbldona. "Nisam danas imala forhend. To mi je bio veliki problem u igri. Ona je igrala zaista dobro i trebalo je više da me služi taj udarac, a nije. To je malo razočaravajuće. Osim toga, moj servis prilikom brejk poena je bio jako, jako loš", rekla je Ivanovićeva. Reprezentativka Srbije pohvalila je igru svoje rivalke."Stvarno je dobro servirala. Onda i njen bekend takođe. Bio je jako, jako dobar i vrlo dubok...Bio je ovo jedan od onih loših dana", rekla je Ivanovićeva.

Tok meča:

I set

Na samom startu meča srpska teniserka je imala odličnu priliku da oduzme servis kanadskoj teniserki. Naime, Ana je imala dve brejk lopte, ali nije uspela da ih iskoristi, što je mlada Bušar kaznila u narednom gemu. Ivanovićeva je slabije odservirala što je Bušar iskoristila i nakon duple servis greške srpske teniserke napravila brejk za 2:0.Do kraja prvog seta mlada Kanađanka je uspešno čuvala rano stečenu prednost i zasluženo došla do vođstva u setovima (6:3).

II set

Srpska teniserka je očajno otvorila drugi set. Odmah je dozvolila razigranoj protivnici da dođe do tri brejk lopte. Bušar je iskoristila prvu priliku i odmah na startu seta stigla do brejka.U narednom gemu, raspoložena kanadska teniserka, je materijalizovala prednost za vođstvo 2:0.

U nastavku meča Ana je uspela da veže dva gema i vrati brejk za izjednačenje (2:2), međutim, u petom gemu srpska teniserka je prokockala trud. Nije uspela da materijalizuje brejk, već je dozvolila rivalki da bez izgubljenog poena napravi novi i ponovo dođe do prednosti (3:2).

U sedmom gemu talentovana Kanađanka je napravila još jedan brejk i tako došla do ubedljive prednosti (5:2). Ana je uspela da vrati jedan brejk u narednom gemu, međutim, u devetom je ponovo dozvolila protivnici da dođe u priliku da joj oduzme servis. Bušar nije prokockala šansu, napravila je brejk i apsolutno zasluženo izborila plasman u treće kolo Vimbldona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track