ZAUSTAVLJEN VIKTOR: Troicki eliminisan u trećem kolu

VIMBLDON

ZAUSTAVLJEN VIKTOR: Troicki eliminisan u trećem kolu

Tenis -
Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u osminu finala Otvorenog prvenstva Velike Britanije

LONDON - Srpski teniser Viktor Troicki eliminisan je u trećem kolu Vimbldona.

Viktor je nakon dva sata igre u tri seta poražen od ruskog tenisera Mihaila Južnog rezultatom 6:3, 6:4, 7:5. Ruski teniser sveta će u osmini finala igrati protiv Britanca Endija Mareja.

Tok meča:

I set

Ruski teniser je mnogo bolje otvorio meč. Nakon osvojenog uvodnog gema, iskoristio je slab servis Troickog i uspeo da napravi brejk.U narednom gemu Južni je bez problema materijalizovao prednost i poveo sa 3:0.Viktor je uspeo da prekine seriju ruskog tenisera, međutim, do kraja seta nije uspeo da vrati brejk. Južni je rutinski čuvao rano stečenu prednost, pa je zasluženo stigao do vođstva u setovima 6:3.

II set

Viktor je dobro otvorio drugi set, osvojio je uvodni gem bez izgubljenog poena, a već u narednom zapretio ruskom teniseru, ali nije upeo da dođe do brejk lopte (1:1).U petom gemu drugog seta viđen je prvi brejk. Nažalost, napravio ga je Južni. Nakon velike borbe došao je do brejk lopte i odmah je iskoristio (2:3).U narednom gemu Viktor je imao dve prilike da odmah anulira prednost ruskog tenisera, međutim, nije uspeo da ih iskoristi, pa je Južni potvrdio brejk (2:4).

Do kraja seta Rus je rutinski sačuvao prednost i tako došao do ubedljivog vođstva na meču (4:6).

III set

Rus je već u prvom gemu napravio brejk, a onda je zatražio lekarski tajm aut kako bi mu se promenila bandaža na skočnom zglobu. Južni je poveo sa 2:0, ali je Viktor napokon napravio prvi brejk na meču i izjednačio na 2:2.

Činilo se da će radost Troickog kratko trajati kada je Južni na 3:3 stvorio tri vezane brejk šanse. Međutim, VIktor je zaigrao na sve ili ništa i to mu se isplatilo - agresivan drugi servis, izlazak na mrežu i perfektan drop šot, Troicki se nekako izvukao (4:3).

Troicki je sve bolje čitao servise Rusa, pa je pri vođstvu 5:4 bio vrlo blizu set lopte. Linijski sudija viknuo je ‘aut’ posle bekhenda Južnog, Rus je zatražio čelendž i ispostavilo se da je loptica za milimetar bila u terenu. Naredni poen Južni je osvojio zahvaljujući dobrom servisu i izjednačio je na 5:5.

U 11. gemu Južni stiže do ključnog brejka – Troicki je odservirao duplu grešku, a onda je pokušao servis-volejom na rezultatu 30:30. Južni je poslao ritern pod noge i došao do brejk lopte.

Viktor je na sledećem poenu odlično napao forhendom, ali sledeći udarac nije išao ni dovoljno duboko, ni dovoljno u stranu, pa je Rus pasingom došao do 6:5.

To je bio kraj, Južni je u sledećem gemu potvrdio trijumf za dva časa i sedam minuta igre.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track