HAS PRETI: Pobediću Novaka

Vimbldon

HAS PRETI: Pobediću Novaka

Tenis -
U taboru iskusnog Nemca mnogo optimizma

Nemački teniser Tomi Has je uveren da može da eliminiše prvog nosioca Vimbldona Novaka Đokovića u osmini finala Otvorenog prvenstva Engleske.

"Siguran sam da na ovom Vimbldonu mogu daleko da doguram igrajući najbolji tenis. Izaći ću na teren protiv Novaka kako bih ga pobedio", rekao je Has, a prenosi nemački portal tennisnet.

Nemac je 2009. u samo tri nedelje razmaka dva puta dobio Novaka, prvo u finalu Halea a onda i u četvrtfinalu Vimbldona.

Tomijev trener Edvin Vajndorfer tvrdi da je Has u stanju da odigra sjajan meč i na kraju i pobedi Novaka kao pre četiri godine.

"Svi kažu da nam žreb nije bio naklonjen i da nemamo sreće. Za mene je ovo jedno lepo putovanje do osmine finala koje se tu neće završiti", istakao je Vajndorfer.

Komentaor Skaj sporta: Nisam siguran da Novak prolazi"

Beri Kauan, bivši teniser i komentator Skaj sporta, kaže da ne bi bio šokiran ukoliko bi Novak Đoković ispao od Tomija Hasa u osmini finala Vimbldona.

"Novak ima nekoliko teških prepreka do finala – mogao bi da se sastane sa Berdihom u četvrtfinalu, ali niko ne garantuje da će Đoković u osmini finala savladali Hasa. Nemac je napravio neverovatan povratak i ima igru da pobedi bilo koga na travi. Dobio je Đokovića na betonu u Majamiju ovde godine, iako je tom prilikom Novak bio užasan sa velikim ’u’. Ne bih se kladio protiv toga da će Novak slaviti, ali ako izgubi, to ne bi bio ogroman šok“, kaže Kauan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track