ZA DECU SRBIJE: Đoković i zvezde skupili 1,4 miliona evra

Humanitarno veče

ZA DECU SRBIJE: Đoković i zvezde skupili 1,4 miliona evra

Tenis -
Najbolji svetski teniser priredio humanitarno veče i tom prilikom skupio veliku sumu za pomoć ugroženoj deci u Srbiji
1 / 7

LONDON - Spektakularno humanitarno veče Fondacije Novak Đoković održano je u ponedeljak, 8.jula, u koncertnoj dvorani „Roundhouse“, u severnom Londonu, koja je za ovu priliku preuređena u veličanstven teniski ambijent.

Ovom glamuroznom događaju u Londonu, na kojem je prikupljeno 1,2 miliona funti (1,4 miliona evra) za pomoć ugroženoj deci u Srbiji, prisustvovali su domaćini večeri Kejt Hadson, Naomi Kembel, Boris Beker i Goldi Hon, vojvojtkinja od Jorka i globalni ambasador NDF, Sara Ferguson, kao i predsedavajući humanitarne svečanosti, Milutin Getsbi, koji je kao i mnoge ugledne zvanice prošetao zelenim tepihom.

Među 300 gostiju bili su Ser Ričard Branson, Džerard Batler, Roni Vud, Erin O’Konor, Džeremi Piven, Branislav Ivanović, Džonatan Ros, nova šampionka Vimbldona Marion Bartoli, Tim Henman, Met Belami, i Princeze Evgenija i Beatris. Mnogobrojni Novakovi prijatelji i filantropi pružili su podršku Fondaciji. Ugledne ličnosti iz sveta mode, sporta, muzike, zabave i biznisa, učestvovale su na aukciji brojnih predmeta i dragocenosti među kojima su boravak u društvu holivudskih zvezda Goldi Hon i Kejt Hadson na najlepšoj jahti 2010.god., potpisana gitara Ronija Vuda i sedmodnevni odmor na ostrvu Neker, privatnom posedu Ser Ričarda Bransona na britanskim Devičanskim Ostrvima.

Neposredno pred početak aukcije Novak je održao veoma dirljiv govor u kojem se posebno zahvalio devojci Jeleni na ljubavi, podršci i svemu što je uradila za Fondaciju uz poruku da je ljubav najveći pokretač u životu i da može da stvori čuda.

Đoković je osnovao Fondaciju Novak Đoković 2007.godine sa željom da pomogne ugroženoj deci, naročito u Srbiji, koja pate zbog neuhranjenosti, nedostatka obrazovanja, zbog bolesti ili gubitka roditelja.

„Veoma sam srećan što su večeras ovde sa mnom moja porodica i prijatelji koji pružaju podršku humanitarnom radu koji je blizak mom srcu. Fondacija se trudi da stvori bolje uslove za odrastanje mališana u Srbiji, želimo da ih ohrabrimo i da im damo krila da ostvare svoje snove. Uz pomoc plemenitih ljudi, naša vizija je da proširimo delatnost u Veliku Britaniju i Ameriku i da doprinesemo pozitivnim promenama u životima mnoge dece širom sveta,” rekao je šestostruki Gren Slem šampion obraćajući se gostima.

Fondacija je sa ponosom objavila početak nove saradnje i uvođenje MindUP programa Hon Fondacije* u škole u Srbiji.

Komentarišući partnerstvo, Kejt Hadson je rekla:

„Kao ćerka i član odbora Fondacije, veoma sam ponosna na MindUP program koji je promenio živote velikog broja dece. Veliko je zadovoljstvo biti deo ovako važnog događaja. Večeras smo ozvaničili saradnju Hon Fondacije i Fondacije Đoković i pokretanje MindUP programa za decu u Srbiji.”

Na osnovu pozitivne psihologije, edukovanja srca i uma, MindUP program unosi vedrinu i donosi dobrobit deci, pomažući im da smanje stres i anksioznost, da kontrolišu svoje emocije, pronađu optimizam i neguju sreću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track