BIVŠI TENISERI PODRŽALI FEDERERA: Moramo da znamo ko je nameštao mečeve
Foto: Reuters

Skandal bacio senku na beli sport

BIVŠI TENISERI PODRŽALI FEDERERA: Moramo da znamo ko je nameštao mečeve

Tenis -
Bivši teniseri podržali su danas Švajcarca Rodžera Federera koji je zatražio da se otkriju imena osumnjičenih igrača za nameštanje mečeva.

Bi-Bi-Si (BBC) i Bazfid (Buzzfeed) su u ponedeljak objavili da imaju dokaze o nameštanju teniskih mečeva, ali da Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) nije reagovalo na prijave o tome. Navodno, radi se o igračima koji su prethodnih godina bili medju 50 najboljih, medju kojima su i osvajači grend slem turnira u singlu i dublu. "Moramo da znamo činjenice, ne spekulacije", napisala je na tviteru nekadašnja gren slem šampionka Martina Navratilova. U izveštaju se navodi i da osmoro tenisera koji su ranije nameštali sada učestvuje na Australijan openu. "Ovo baca tamnu senku na naš sport. Nadam se da će nešto biti uradjeno povodom toga. Moramo da znamo o kojim teniserima je reč", rekla je bivša američka teniserka Meri Džo Fernandes. Oglasio se i Patrik Mekinro, nekadašnji pobednik u dublu na Rolan Garosu.

"Ovo se pretvara u lov na veštice. Gde ima dima, ima i vatre. Ovo je veliki poziv na budjenje u svetu tenisa", rekao je on.

Federer je bio medju prvima koji je javno zatražio dodatne informacije.

"Voleo bih da čujem imena. Tada bar znate nešto konkretno i možete da pričate o tome. Da li je to bio trener? Da li neko iz njegovog tima? Ko je to bio? Da li se to i ranije dešavalo, da li je reč o igračima u singlu ili dublu, koji grend slem", rekao je osvajač 17 grend slem titula.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track