(FOTO) ČOVEK KOJI JE ŽELEO DA BUDE KRALJ: Evo kojom pesmom je Marej opisao svoj put do broja 1
Foto: AP

Obratio se pesmom

(FOTO) ČOVEK KOJI JE ŽELEO DA BUDE KRALJ: Evo kojom pesmom je Marej opisao svoj put do broja 1

Tenis -

Od danas zvanično prvi reket sveta Endi Marej, na društvenim mrežama, jednom od najlepših pesama na svetu "Ako" Radjarda Kiplinga opisao je svoj put ka svetskom broju 1!

Britanski teniser Endi Marej od danas je zvanično svetski broj jedan, pošto je prvi put u karijeri nasledio Novaka Đokovića i sada ima prednost od 405 bodova.

Marej je na teniski vrh došao pošto je Đoković eliminisan u četvrtfinalu Mastersa u Parizu, kada je izgubio 820 bodova jer je branio titulu, do koje je došao upravo Britanac.

Danas, kada je i zvanično svetski broj jedan, na Instagram profilu objavio je pesmu "Ako", britanskog književnika Rajdarda Kiplinga, poznavaoca hindu jezika i indijske kulture kojom je u velikoj meri bio inspirisan.

Još jedna od popularnih pripovetki ovog pisca je "Čovek koji je želeo da bude kralj", po kojoj je snimljen i istoimeni legendarni film sa Šonom Konerijem i Majklom Kejnom u glavnim ulogama.

Neponovljiva pesma Radjarda Kiplinga:

Ako

Ako možeš da sačuvaš svoju glavukad svi oko tebe gube svoje i okrivljuju te za to,Ako možeš da veruješ sebi kad svi u tebe sumnjajui sam pridodaješ njihovim sumnjama,Ako možeš da čekaš, a da ti ne dosadi čekanje,Ili ako si prevaren, da sam ne varaš,ili ako si omrznut da sam ne mrziš,A da pri tom ne izgledaš ni predobar ni premudar. Ako možeš da sanjariš, a da snovi ne ovladaju tobom,Ako možeš da maštaš, a da ti maštanje ne bude cilj,Ako možeš da se suočiš sa uspehom i neuspehom,I smatraš te dve varke kao da su potpuno iste;Ako možeš da podneseš da istinu koju si rekaoizvrnu nitkovi kao zamku za budale,Ili da posmatraš propast onoga čemu si posvetio čitav život,I da pogrbljen, sa dotrajalim alatom opet novo stvaraš. Ako možeš da prisiliš svoje srce, nerve i tetiveda te služe dugo iako si ih nemilice trošioI da izdržiš i kad nema ničeg više u tebisem volje koja ti izvikuje: ”Istraj!”Ako možeš da razgovaraš sa nižima od sebei ne istakneš svoju superiornostIli da u društvu sa višima od sebesačuvaš svoje dostojanstvo, Ako ni prijatelj ni neprijatelj ne mogu da te uvrede,Ako te i drugi cene, ali ne previše.Ako možeš da ispuniš jedan nezaboravni minutsadržajem koji traje šezdeset sekundi -Tvoja je zemlja i sve što je na njoj,I iznad svega, bićeš čovek, sine moj!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track