MAREJ POSLE DOLASKA NA ATP TRON: Novak je godinama bio izvanredan
Foto: Reuters

Oduševljen

MAREJ POSLE DOLASKA NA ATP TRON: Novak je godinama bio izvanredan

Tenis -

Britanski teniser Endi Masrej se posle predaje Miloša Raonića i plasmana u finale Mastersa u Parizu, gde ga u nedelju čeka Amerikanac Džon Izner, domogao zvanja najboljeg tenisera sveta, pošto će u ponedeljak na vrhu ATP liste smeniti Novaka Đokovića.

"Svaki igrač pokušava da zaradi poštovanje igrača protiv kojih se takmiči. Mnogo mi ovo znači, posebno nakon što je Novak bio neverovatan toliko godina. Bilo mi je jako teško da ga stignem, ali uspeo sam u tome ove nedelje. Imao sam sjajnih nekoliko meseci."

Marej je prokomentarisao i činjenicu da je ne tako davno Đoković imao veliku prednost na vrhu ATP liste.

"Nisam ni razmišljao o tome da mogu da stignem do prvog mesta. Kao što ste rekli, bio sam tako daleko od Novaka, čak ni posle Rolan Garosa, Novak je imao veliku prednost (oko 7.000 poena). Vimbldon je za mene bio jako važan jer neko vreme nisam slavio na velikom takmičenju i nakon što sam ponovo pobedio tamo to mi je dalo mnogo samopouzdanja i samo sam želeo da sezonu završim na najbolji mogući način. Imao sam sjajnih nekoliko meseci i tako sam i stigao ovde gde jesam."Marej će u nedelju pokušati da osvoji prvu titulu u Parizu.

"Uvek sam uživao u Parizu, ali nikada nisam ovde prikazivao svoj najbolji tenis. Tereni su dobri, uvek je dobra atmosfera. Tribine su pune. Čak i danas kada je Miloš objavio da se povlači svi su ostali na svojim mestima. Ljudi ovde vole tenis."Britanac je zatim prokomentarisao činjenicu da su ga navijači pozdravili kao najboljeg na svetu.

"Veoma to cenim. Hvala svima što ste ostali na svojim mestima. Neobično je što se sve ovako dogodilo, ali hvala svima što su ostali na tribinama kako bi mi čestitali i gledali dublove. Hvala vam mnogo na tome."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track