(VIDEO) PREDAO PARISKU, MOŽDA I SVETSKU KRUNU Đoković izgubio od Čilića, Mareju otvoren put do trona
Foto: Reuters

Srbin ispao u četvrtfinalu

(VIDEO) PREDAO PARISKU, MOŽDA I SVETSKU KRUNU Đoković izgubio od Čilića, Mareju otvoren put do trona

Tenis -

Prvi reket sveta Novak Đoković izgubio je od Marina Čilića u četvrtfinalu turnira Masters serije u Parizu - 4:6, 6:7.

Novak Đoković je predao parisku krunu! Možda i svetsku! Ukoliko Endi Marej stigne do finala turnira u "gradu svetlosti" svrgnuće Srbina sa prestola i postaće novi "svetski broj jedan".

Đoković je trofej u pariskoj dvorani "Bersi" osvajao četiri puta, od čega je trijumfovao poslednje tri godine, ali sada nije mogao dalje od četvrtfinala. Naleteo je na raspoloženog Marina Čilića, koji je savladao Novaka prvi put u njihovom 15. međusobnom duelu!

Hrvat je napravio 27 vinera, a Srbin 15. Marin je iskoristio tri brejk lopte, Novak dve... Čilić je zasluženo pobedio.

Teniseri su u uvodu meča razmenili brejkove, a onda je Čilić ponovo oduzeo servis rivalu za 6:4 posle 45 minuta igre.

U drugom setu Đoković je do brejka prednosti došao za 5:4 i u sledećem gemu servirao je za set. Međutim, kod 15:30 napravio je dve vezane duple servis greške i Hrvatu bukvalno poklonio izjednačenje.

Novak se kod 5:6 suočio sa dve meč lopte (15:40), ali se izvukao i obezbedio taj-brejk. Međutim, Čilić je u finišu bio znatno sigurniji i posle sat igre u drugom setu stavio tačku na meč.

Čilić će se u polufinalu sastati sa Amerikancem Džonom Iznerom, dok Đokoviću preostaje da se sprema za završni turnir sezone ATP finale u Londonu.

TOK MEČA:

Drugi set:

6:7 - KRAJ! Taj-brejk je krenuo Novakovim mini brejkom, ali je onda Čilić vezao četiri poena i to je bio početak Đokovićevog kraja u Parizu.

6:6 - DRAMA! Bilo je 15:40, Čilić je imao dve meč lopte, ali se Đoković izvukao!

5:6 - Čilić je na korak od pobede, Novak servira za ostanak u meču.

5:5 - BREJK! Čilić je odmah uzvratio! Zapravo, Đoković mu je poklonio brejk. Prvi reket sveta je na 15:30 napravio dve duple servis greške!

5:4 - BREJK! I to sa nulom! Sa tri strašna riterna Novak je došao do tri brejk lopte. Iskoristio je prvu posle duge razmene, pošto je Čilić pogrešio.

4:4 - I ponovo lak gem za Đokovića.

3:4 - Sada i Čilić uzima gem bez muke.

3:3 - Još jedan lako dobijen gem Novaka na svoj servis.

2:3 - Đoković je propustio dve brejk lopte! Zapravo, nije mogao ništa da učini, jer je kod 15:40 Čilić počeo da ispaljuje precizne servise kao iz topa!

2:2 - Novak do izjednačenja dolazi bez izgubljenog poena.

1:2 - Hrvat ne posustaje...

1:1 - Jedva! Čilić je bio u seriji još iz prvog seta, dobio je 16 od 21 poena i došao do dve vezane brejk lopte u ovom gemu. Međutim, tada je proradio Novakov servis i ne samo da je spasao dve brejk lopte, već je vezao četiri poena i uzeo gem.

0:1 - Gde je stao u prvom, Čilić je nastavio u drugom setu.

Prvi set:

4:6 - BREJK! Čilić je dobio set posle 45 minuta. Novak je "pao" u igri, što je Čilić iskoristio i napravio drugi brejk, iskoristivši drugu priliku u ovom gemu.

4:5 - Sada i Čilić dobro servira i ima sigurne udarce, pa lako dobija gem.

4:4 - Kada bi se izuzeo prvi gem na Novakov servis (drugi na meču), Đoković je sve ostale, uključujući i ovaj, dobio bez problema.

Novak dobija terapiju od lekara!

3:4 - Čilić je bio na korak od osvajanja gema (40:15), ali je onda počeo da greši. To je Novak iskoristio, vezao tri poena i došao do brejk prilike. Međutim, usledio je odličan servis Hrvata za izjednačenje. U nastavku je Čilić uspeo da dobije ovaj dugi gem malo zahvaljujući servisu, malo forhendu i jednoj Novakovoj greški.

3:3 - Novka služi prvi servis. Između ostalog, zabeležio je i drugi as. Lako je dobio gem.

2:3 - Borba se rasplamsala. Čilić je tačku na ovaj gem stavio petim asom.

2:2 - Novak je potvrdio brejk - sa nulom.

1:2 - BREJK! Novak je odmah po izgubljenom servisu uzvratio istom merom. Iskoristio je prvu brejk loptu.

0:2 - BREJK! Imao je Đoković nekoliko prilika da ovaj gem reši u svoju korist, ali je serijom grešaka omugućio rivalu da već na startu napravi brejk.

0:1 - Prvi gem osvojio je Čilić na svoj servis izgubivši dva poena.

Čilić je trenutno na desetom mestu ATP liste. Srbin i Hrvat odigrali su 14 mečeva u karijeri, a Đoković je pobedio na svih 14 duela.Njih dvojica su poslednji put igrali prošle godine na Ju-Es openu, a Đoković je lako slavio u tri seta. Čilić je u usponu forme, a i Đoković je posle pobede nad Dimitrovim izjavio da ga ne očekuje lak duel."Kako napredujem na turniru, tako je kvalitet sve viši i svaki meč je sve bitniji. Sutra igram protiv Čilića, jednim od top-10 igrača, koji je u izvrsnoj formi. Nekako je prirodno očekivati da se forma uzdiže kako odmiče ovaj turnir, nije prvi put da prolazim kroz ovo", rekao je Đoković.

Ukoliko pobedi, Novak Đoković u polufinalu odmeravaće snage sa Amerikancem Džonom Iznerom koji je pobedio Džeka Soka sa 2:1 po setovima 7:6, 4:6, 6:4.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track