(VIDEO) NOLE DONEO VOĐSTVO SRBIJI: Đoković s pola gasa pregazio Hrvata Delića!
Foto: Tanjug

Najbolji teniser sveta oduševio

(VIDEO) NOLE DONEO VOĐSTVO SRBIJI: Đoković s pola gasa pregazio Hrvata Delića!

Tenis -
Prvi poen našem nacionalnom timu doneo je najbolji teniser sveta Novak Đoković koji je lako pobedio 158. igrača sveta Mata Delića 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 6:4

KRALJEVO - Teniska reprezentacija Srbije povela je protiv Hrvatske 1:0 u meču prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa, koji se igra u Kraljevu.Prvi poen našem nacionalnom timu doneo je najbolji teniser sveta Novak Đoković koji je lako pobedio 158. igrača sveta Mata Delića 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 6:4.Meč je trajao 89 minuta. Prvi teniser sveta nije imao problema protiv Delića, protiv koga je iskoristio četiri od šest brejk prilika, dok 158. igrač na ATP listi nije imao nijednu šansu da oduzme servis Đokoviću.Kasnije danas u drugom singl meča igraće Viktor Troicki i Hrvat Borna Ćorić. U subotu od 14 sati Nenad Zimonjić i Viktor Troicki igraće dubl meč protiv Franka Škugora i Marina Draganje, a u nedelju, poslednjeg dana meča, od 13 sati sastaju se Đoković i Ćorić, a potom Troicki i Delić.

Đoković je rekao da je zadovoljan nastupom u pobedi nad Delićem i posebno atmosferom u Kraljevu. "Odigrao sam najbolje kada je to bilo najbitnije. Nisam se nijednom suočio sa brejk loptom, u čemu mi je mnogo pomogao servis. Sve u svemu, zadovoljan sam nastupom i, pre svega, publikom i atmosferom. Trebalo je dobiti ovaj meč. Na kraju krajeva, svestan sam da su me ljudi već upisali kao pobednika, ali Mate je nezgodan, vrlo talentovan igrač, sa potencijalom da bude u vrhu", rekao je Đoković i dodao: "Ovo je poseban dan za tenis u Srbiji. Svi prisutni su pokazali poštovanje prema protivniku, atmosfera je protekla u sportskom duhu. Izuzetno mi je drago što sam se pokazao pred publikom u Kraljevu i celom ovom regionu".

http://www.youtube.com/watch?v=MGuYTYZgqHQ

TOK MEČA

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

I set

Đoković je osvojio prvi gem na meču na svoj servis, a onda je odmah napravio brejk. Novak je potvrdio brejk i vodi 3:0. Delić je potom stigao do prvog gema na meču, a Đoković je uzvratio na oduševljenje navijača. Novak je rutinskom igrom za nešto manje od pola sata dobio prvi set rezultatom 6:3.

http://www.youtube.com/watch?v=XPorRS_jO4w

II set

Đoković je napravio brejk već na startu drugog seta, a onda je na svoj servis poveo 2:0. Delić je na svoj servis smanjio na 2:1. Đoković je na svoj servis poveo 3:1, a Hrvat je smanjio na 3:2. Srpski teniser je nastavio sa fenomenalnom igrom i osvojio tri uzastopna gema kojima je doneo Srbiji vođstvo od 2:0 u setovima.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug
http://www.youtube.com/watch?v=uKWDuHjgHIo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track