(VIDEO) BORBA ZA PRESTO: Finalni okršaj dva velika prijatelja! 19.00
Foto: Fonet/AP

Još malo do finala

(VIDEO) BORBA ZA PRESTO: Finalni okršaj dva velika prijatelja! 19.00

Tenis -

Okršaj dva velika prijatelja, Novaka Đokovića i Endija Mareja za titulu u Londonu odlučiće ko će na kraju godine poneti titulu prvog tenisera sveta!

Iako je Đoković po osvajanju Rolan Garosa imao veliku prednost na ATP listi, munjevitom brzinom došlo je do njenog topljenja.

I dok je Đoković odlučio da napravi predah od "belog sporta", uzeo je odmor i nije trenirao više od mesec dana. Za to vreme, Marej je zavodio red na teniskim terenima i brižljivo skupljao bodove.

Stigao je, a potom i prestigao srpskog asa koji je na čelu ATP liste proveo uzastopno 122 nedelje!

Usledio je težak period za Srbina, nije nikako uspeovao da se sastavi, osetio je kako to izgleda kada ga "bace u blato", isti oni koji su ga dok je bio prvi reket sveta kovali u zvezde!

Međutim, povratak Noleta je isto kao i on - veličanstven!

Kao u danima kada mu nije bilo ravnog, i na završnom Mastersu u Londonu, Nole "čisti" protivnike pred sobom. Poslednja prepreka na putu ka prestolu jeste njegov prijatelj još iz juniorskih dana, koga su kladionice već otpisale.Međutim, tiribine O2 Arene biće iz Mereja, ali statistika sigurno neće!

Što se tiče međudsobnog skora, tu je Novak daleko bolji pošto jeh slavio na 24 susreta od 34 odigrana. Biće to njihovo šesti uzastopni finalni okršaj, od kojih je Srbin slavio na četiri. Sve ukupno, ovo će im biti 17. finale, a Đoković je do sada bolji na čak 12.

Inače, Mari nikada nije slavio na završnom Mastersu, pored toga što mu je ovo prvo finale, dok Novak, koji je aktuelni šampion, već ima četiri pehara u vitrini.

Meč između Đokovića i Mareja je na programu od 19.00.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track