PROKLETE OLIMPIJSKE IGRE! Šok za šokom u Tokiju: Korona, paklene vrućine, a sada stiže TAJFUN! Japanci NE VERUJU šta im se dešava!
Foto: DIEGO AZUBEL

TOKIO 2020

PROKLETE OLIMPIJSKE IGRE! Šok za šokom u Tokiju: Korona, paklene vrućine, a sada stiže TAJFUN! Japanci NE VERUJU šta im se dešava!

Tokyo 2020 -

Olimpijske igre u Tokiju definitivno se održavaju u najblaže rečeno neobičnim uslovima

Prvo je prošle godine stigao korona virus, zatim ovog leta i nepodnošljiva vrućina koja smeta baš svima, a sada bi nadolazeći tajfun mogao dodatno da totalno uništi "proklete" Olimpijske igre u Japanu, kako ih nazivaju mediji.

Naime, tamošnji meteorolozi se plaše da bi jaka kiša i vetar brzine 90 kilometara na sat mogli da pogode Japan do utorka. To znači samo - velike talase!

Ovo će jedino da pogoduje surferima koje se prvi put pojavljuje na Olimpijskim Igrama, a veliki talasi formirali su se već juče na mestu takmičenja na plaži Curigasaki, 64 kilometara istočno od prestonice.

- Biće dobrih talasa. U blizini japanske obale jak je tajfun i znamo da su talasi sve veći -rekao je predsednik Međunarodne asocijacije za surfovanje Fernando Agere

Međutim, jaka kiša mogla bi da opustoši i druge događaje, koji bi mogli da trpe zbog ovoga, a to bi značilo mnoga pomeranja, odlaganja i sve ono što sportisti i te kako ne vole.

Japanska Zastav, Tokio 2020
foto: Profimedia

Organizatori "odloženih Igara" pohvalili su se da uz mnogo dana blagog i sunčanog vremena ovaj period pruža idealnu klimu za sportiste koji će moći da pružaju najbolje partije.

Ipak, leta u Tokiju mogu da budu izuzetno teška i topla, a recimo 2018. godine više od 1.000 ljudi umrlo je upravo od - vrućine.

U 2019. organizatori su preselili mnoge događaje uključujući maraton, preko 800 metara severno od glavnog grada, gde je klima hladnija.

Zanimljivo je da je prošle nedelje, trening odbojkaša i odbojkašica na pesku morao je biti odložen jer su se igrači žalili da im je pesak mnogo vruć, a oni moraju da treniraju bez patika, pa čak i čarapa.

Mnogi nazivaju ove Igre "prokletim", a same ankete pokazuju da je samo 19 odsto Japanaca verovalo da se takmičenje može bezbedno održati u pandemiji korona virusa.

Pre svega što je zabeleženo 127 slučaja korona virusa u olimpijskom selu, a u Tokiju je uvedeno vanredno stanje i pre početka, pa publike - nema!

Na redu je tajfun..

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track