AMERIČKI NOVINAR U ČUDU: Novak je mogao da bira fensi hotel i privatnost, ali je on odlučio da bude najpristupačnija zvezda na OI
Foto: Profimedia

Najpopularniji sportista na planeti

AMERIČKI NOVINAR U ČUDU: Novak je mogao da bira fensi hotel i privatnost, ali je on odlučio da bude najpristupačnija zvezda na OI

Tokyo 2020 -

U jednom trenutku on trenira zajedno sa belgijskim gimnastičarkama. U narednom razgovara sa brazilskim odbojkašicama, ruča sa meksičkim dizačem tegova i deli savete olimpijcima iz Turske. Na osnovu objava na društvenim mrežama u nekoliko prvih dana u Tokiju, najbolji svetski teniser Novak Đoković je verovatno najpopularnija osoba u Olimpijskom selu.

Tako počinje tekst novinara lista "USA Today" Dena Vokena, koji sa određenom dozom čuđenja pita zašto zvezda kao što je Novak nije izabrao komfor.

"Za mene je to fantastično iskustvo. Sjajno je što vidim da postoji mnogo sportista koji cene tenisere i prate tenis. Ovde smo kao predstavnici svoje zemlje i svog sporta i izuzetno je sikustvo biti u blizini najboljih sportista na svetu, gledati kako treniraju, kak ose oporavljaju, šta jedu, šta misle o životu, sportu, kako razmenjuju iskustva i znanje. Divno je. Mnogo je zabavno", citira Novakove reči pomenuti autor.

Novak, prema pisanju Vokena, nije bilo kakav sportista.

"Osvojio je 20 Grend slem titula, čime se izjednačio sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom. Tokom karijere je zaradio više od 150 miliona dolara samo od turnira. Verovatno će postati najbolji igrač u istoriji tenisa i verovatno je najpoznatija osoba na svetskom nivou u Olimpijskom selu. U takvim okolnostima, Đokoviću bi bilo lakše da boravi u otmenom fensi hotelu gde bi mogao da ima privatnost. Na kraju, primarni razlog zašto je u Tokiju jeste mogućnost da postane prvi čovek koji je ikada osvojio Zlatni slem, ako bi olimpijsko zlato i US open dodao na tri osvojena Grend slem turnira", piše Voken.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track