Najnovije vesti

PRODAO STAN, SA TROJE DECE OTIŠAO U PODSTANARE I ZADUŽIO SE U BANCI! Galetova priča o stvaranju olimpijskih šampiona
Foto: Privatna Arhiva

kad veruješ u snove

PRODAO STAN, SA TROJE DECE OTIŠAO U PODSTANARE I ZADUŽIO SE U BANCI! Galetova priča o stvaranju olimpijskih šampiona

Tokyo 2020
21:09h

Reprezentativka Srbije u tekvondou Milica Mandić postala je prva žena u iszoriji našeg sporta koja je osvojila dva olimpijska zlata, pošto je devet godina posle prvog mesta u Londonu i u Tokiju stala na najviše postolje.

Put do uspeha mogao bi se opisati rečenicom iz čuvenog crtanog filma o Peri detliću: "Svega ovoga ne bi bilo, da je Pera otišao pravo u policiju." S tom razlikom, što se glavni junak priče ne zove Pera, već Dragan Jović i nije detlić, nego trener sa četiri olimpijske medalje... iz Londona 2012. (zlato Milice Mandić), Rija 2016. (srebro Tijane Bogdanović) i Tokija 2021. (zlato Milice Mandić i bronza Tijane Bogdanović).

Ovako impresivan bilans i zvanje najuspešnijeg ženskog trenera u istoriji sporta koji poreklo vodi iz Koreje, verovatno nije bilo moguće da popularni Gale, nije, verujući u svoju misliju prodao stan u kojem je živeo sa suprugom i troje dece i otišao u podstanare kako bi garažu preuredio u salu za trening! Čak se i zadužio u banci jer je verovao da će uspeti.

- Prodao sam stan bez razmišljanja jer sam verovao da Srbija ima sjajnu decu i veliku perspektivu u tekvondou. Od 2006. godine žvim kao podstanar, a morao sam i da se zadužim u banci kako bih finansirao ovaj sport - rekao je Jović, nedugo posle Miličnog osvajanja prve medalje u Londonu.

Pomoć je u to vreme stizala od Ministarstva sporta.

- Poslednje dve godine bez OKS i Ministarstva sporta ne bismo mogli. Finansijski su nas podržali za svaku akciju. To je prvi krug ljudi koji pomažu, a u drugom je tim koji sam sastavio, a posebno bih naglasio Dragana Jablana, koji je Miličin kondicioni trener već pet godina i koji zbog privatnih razloga nije mogao da bude sa nama, kao i sportskog psihologa Mariju Srećkov Pavlović, bez čije pomoći ovo ne bi bilo moguće - pričao je Jović.

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track