SRPSKI VESLAČ ZAPLAKAO Bilo nam je mnogo teško, nismo hteli da se predamo! VIDEO
Foto: RTS Printskrin

Glavu gore!

SRPSKI VESLAČ ZAPLAKAO Bilo nam je mnogo teško, nismo hteli da se predamo! VIDEO

Tokyo 2020 -

Naš dvojac bez kormilara u sastavu Miloš Vasić i Martin Mačković ostvario je sjajan uspeh na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojivši peto mesto, a medalja im je izmakla za samo tri metra.

Ovo je pravi podvig s obzirom na to šta su sve prošli, Vasić je bio zaražen koronavirusom, a i Mačković je morao u izolaciju, pa su se u Tokiju pripremali u hotelskoj sobi.

A bili su uvereni i sanjali su o olimpijskoj medalji, i da je sve bilo uobičajeno, sigurno bi se popeli na postolje. Ovako, veliki trud i odricanje nisu dali rezultat koji su očekivali.

Miloš Vasić, Martin Mačković
foto: Instagram/Milos Vasic

Teško je posle svega biti realan, pa je Mačković emotivno pričao o svemu:

- Krenuli smo da radimo sa novim trenerom Nikolom Stojićem i sve nam je bilo savršeno. Imali smo ogromnu podršku i ministarstva i Olimpijskog komiteta, stvarno smo im zahvalni na tome. Sve je išlo super, ja sam uživao u tome, verovali smo i radili svaki dan, imali isti cilj svaki dan. Bilo je mnogo teško kad smo saznali da Miloš ima koronu, ali nismo se predali... - govorio je Mačković u kameru RTS i zatim ostao bez teksta.

Njegov kolega Vasić, videvši da Martinu nije lako, nastavio je njegovu misao, a Mačković je obrišao suze i izašao iz kadra.

- Sport je surov i njemu je najteže. Prvi put je na Olimpijskim igrama, ali u sportu moraš da se nosiš i sa time - objasnio je Miloš Vasić.

Ko može da im zameri bilo šta, u polufinalu i finalu dali su sve što su imali, nedostajalo je tako malo do cilja...

I zato, glavu, gore, momci!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track