SKANDAL U TOKIJU KAKAV SE NE PAMTI! TERAJU JE SA OLIMPIJADE, ONA NEĆE KUĆI: Atletičarka po aerodromu jurila policiju i AZIL! VIDEO
Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

SKANDAL U TOKIJU KAKAV SE NE PAMTI! TERAJU JE SA OLIMPIJADE, ONA NEĆE KUĆI: Atletičarka po aerodromu jurila policiju i AZIL! VIDEO

Tokyo 2020 -

Beloruska atletičaka Kristina Cimanovskaja (24) javno je kritikovala beloruski olimpijski odbor, zatim je odbila da se vrati u domovinu, a nakon što su prisilno želeli da je ukrcaju na avion, zatražila je pomoć japanske policije.

- Molim Međunarodni olimpijski odbor (MOO) za pomoć. Na mene se čini pritisak i silom me žele vratiti u Belorusiju, iako nisam pristala na to. Molim MOK da interveniše - objavila je video beloruska atletičarka.

Kristina Cimanovskaja
foto: Profimedia

Drama se odvila u tokijskom aerodromu Haneda, a sve što se događalo, Cimanovskaja podelila je s Rojtersom putem aplikacije Telegram, koja ima najbolji sastav enkripcije pa se tako osigurala da niko ne može presresti njihovu komunikaciju.

- Treneri su mi u nedelju (31. jul) ušli u sobu i rekli da počnem da se pakujem. Sve jer sam javno prigovorila o odluci da me uvrste u štafetu 4x400. Nisam se pripremala za to i nisam mogla da trčim, ali samo zato što u Tokio zbog nedovoljnog broja testova na doping nisu doputovale sve atletičarke - objasnila je Beloruskinja, koja je trebala 2. avgusta nastupati u kvalifikacijama trke na 200 metara.

Novinar Tadeuš Gizan, takođe iz Belorusije, navodi da Cimanovskaja traži azil u Austriji. Oglasila se i njegova kolegica, Hana Ljubakova iz Minska.

- Potvrdila je da se boji putovati u Belorusiju. Državni mediji već je napadaju i čine od nje negativca. Ovo liči na otmicu - napisala je Ljubakova.

Koliko je situacija bila ozbiljna najbolje pokazuje činjenica da su Beloruskinju do aerodroma pratila dva policajca. Službenih informacija MOK-a, japanske policije, beloruskih ili austrijskih vlasti još uvek nema.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track