Najnovije vesti

ITALIJI KRENULO POSLE KORONE Uzeli EURO, pobedili na EUROSONGU, sada imaju NAJBRŽEG ČOVEKA: Otac ga ostavio, radi kao policajac
Foto: Profimedia

DOMINACUA

ITALIJI KRENULO POSLE KORONE Uzeli EURO, pobedili na EUROSONGU, sada imaju NAJBRŽEG ČOVEKA: Otac ga ostavio, radi kao policajac

Tokyo 2020

Evropa je posle 30 godina dobila pobednika u najprestižnijoj atletskoj disciplini - u sprintu na 100 metara.

Lamont Marselo Džejkobs, rođeni Amerikanac koji predstavlja Italiju, osvojio je zlato ispred Amerikanca Freda Kirleja i Kanađanina Andrea De Grasa. Poslednji put neki Evropljanin je trijumfovao u ovoj disciplini 1992. godine. Bio je to Britanac Linford Kristi. Od tada su vladali Kanađanin Donovan Bejli, Amerikanci Moris Grin i Džastin Getlin, i na poslednja tri olimpijska turnira Jusein Bolt iz Jamajke.

Zanimljivo je da i Marselo preko oca vuče poreklo sa Jamajke. Rođen je u El Pasu, gradu u Teksasu kojeg reka Rio Grande razdvaja od Meksika. Njegovi roditelju su se upoznali u Vićenci, gde je otac služio kao marinac. Posle toga su se preselili u Ameriku, ali je otac već posle 18 meseci otišao na vojnu misiju u Južnu Koreju. Od tada Džejkobs nije video oca.

Sa majkom Vivijanom se vratio u maleni gradić na severu Italije Desencano del Garda, u kome živi 30-tak hiljada stanovnika. U ranom detinjstvu je trenirao nekoliko sportova, fudbal, plivanje i košarku, ali se na kraju opredelio za atletiku. No, i tada mu je disciplina bila skok u dalj. Tek kasnije se prebacio na sprint.

Marselo ima troje dece, sina Džeremija (2013) iz veze sa prvom partnericom, i ćerku Megan (2021) i sina Entonija (2019) iz sadašnje veze sa devojkom Nikol.

Inače, Džejkobs radi kao policajac. Zanimljvio je da je član sportske čete u policiji, pa na neki način i živi od atletike.

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track