BORBA ZA POLUFINALE! Košarkašice spremne za okršaj sa Kinom: Očekuje nas najvažniji meč na turniru!
Foto: Profimedia

OLIMPIJSKE IGRE

BORBA ZA POLUFINALE! Košarkašice spremne za okršaj sa Kinom: Očekuje nas najvažniji meč na turniru!

Tokyo 2020 -

Košarkašice Srbije u sredu od 3.00 časa igraju protiv Kine meč četvrtfinala Olimpijskih igara u Tokiju.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije takmičenje u grupnoj fazi na Olimpijskom turniru u Tokiju završila je na drugoj poziciji sa pobedama protiv Kanade i Koreje i porazom od Španije.

Žreb je odlučio da protivnik u četvrtfinalu bude najbolji tim grupe C – Kina.

"Biće to teška i neugodna utakmica, posebno zato što igramo protiv veoma agresivne ekipe. Videli smo protiv Koreje kako izgleda ta košarka, a Kina je još jača. Svaka utakmica četvrtfinala je teška. Mi moramo da ispravimo naše greške, da pokažemo našu energiju iz svih ovih godina i to je jedini način na koji možemo doći do pobede. Nadam se da ćemo uspeti u tome i da ćemo zadovoljne završiti utakmicu protiv Kine", rekla je Ana Dabović.

Kina je na olimpijskom turniru ostvarila sve tri pobede – protiv Portorika, Australije i Belgije.

"Očekuje nas najvažniji meč na turniru. Videli smo da nas je Koreja dosta namučila, a Kina ima sličan stil igre i mnogo je kompletnija. Imaju bolje igračice i na spoljnim i na centarskim pozicijama. Smatram da će većina stvari na terenu zavisiti od nas i fokus treba da bude na našoj igri. Da pokažemo pravu igru, koju nismo imale u grupnoj fazi i verujem da ćemo to uspeti da uradimo u četvrtfinalu", ističe Aleksandra Crvendakić.

Pobednik duela Kina – Srbija u polufinalu će se boriti protiv boljeg iz duela Australije i Sjedinjenih Američkih Država.

U preostala dva četvrtfinala sastaće se: Japan – Belgija i Španija – Francuska.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track